Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Austráliu postihli storočné záplavy: VIDEO Nebezpečenstvo, ktoré sa skrýva vo vode

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Repro foto YouTube/The Telegraph)

TOWNSVILLE - V uliciach austrálskeho mesta Townsville, ktoré cez víkend zasiahli obrovské záplavy, sa v pondelok objavili krokodíly. Viacerí obyvatelia mesta zverejnili na sociálnych sieťach fotografie týchto nebezpečných plazov, ako ležia na ich záhrade alebo sa plazia po ceste.

Jedna z fotografií zobrazuje aj krokodíla lezúceho na strom nad zaplavenou cestou. Pred nebezpečenstvom výskytu krokodílov varovala v pondelok aj ministerka životného prostredia austrálskeho štátu Queensland Leeanne Enoch. "Krokodíly môžu byť na cestách, a keď voda opadne, môžu sa objaviť aj na nečakaných miestach," uviedla.

Z najviac postihnutých častí Townsville už záchranári evakuovali vyše 1 100 obyvateľov. Premiérka Queenslandu Anastasia Palaszczuková v pondelok povedala, že ďalší dážď v Townsville a okolí v nadchádzajúcich dvoch dňoch by mohol spôsobiť ešte väčšiu tragédiu.

Austráliu postihli storočné záplavy:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/EmmyJewel)

Výpusty miestnej hrádze sú otvorené, aby sa predišlo vyliatiu rieky Ross z jej brehov a následnému vytopeniu predmestí Townsville. Starostka mesta Jenny Hillová označila aktuálne zrážky za "udalosť, ktorá sa opakuje možno raz sa sto rokov" a dodala, že ešte nie sú "z najhoršieho vonku".

Viac o téme: PovodneKrokodílyAustráliaTownsville
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu