Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Príšerný prípad z nemocnice na FOTO: Predčasne narodené bábätko spálili v inkubátore

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

SUCRE - Zamestnancov nemocnice v Bolívii vyšetrujú kvôli strašidelnej smrti dieťatka. Otrasné fotografie ukazujú predčasné narodené bábätko, ktoré zomrelo po popálení v improvizovanom inkubátore. Chlapček prišiel na svet v 32. týždni tehotenstva iba 15-ročnej matke.

Nemeckom otriasol útok na tehotnú Poľku (25) v nemocnici: Afganec dobodal ju aj nenarodené dieťa

Keďže neboli k dispozícii žiadne normálne inkubátory, zamestnanci Nemocnice Nuestra Senora del Rosario v južnej Bolívii jeden improvizovaný pripravili, ale dali do neho príliš silné žiarovky.

"Keďže sa dieťa narodilo predčasne, povedali nám, že potrebuje inkubátor, ale žiadny nie je k dispozícii. Ani v iných zdravotných strediskách nemali miesto," povedala pre miestne médiá zronená matka.

Fotografie nie sú vhodné pre malololetých divákov a ľudí s citlivou povahou!

Príšerný prípad z nemocnice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Videla som, že jeho malá rúčka bola spálená a dieťa kvílilo od bolesti. Povedali nám, že to svetlá ho popálili," dodala. Keď si lekári všimli zranenia, pokúsili sa previezť novorodenca do inej nemocnice, ale bola plná. Potom chlapčeka poslali do iného zdravotného strediska, ale dieťa zomrelo.

Prípad šokoval miestnu komunitu a upriamil pozornosť na ťažké podmienky v mnohých nemocniciach Bolívie po tom, ako prezident Evo Morales predstavil nový univerzálny model zdravotnej starostlivosti.

Príšerný prípad z nemocnice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Zástupca Lekárskej fakulty v Santa Cruz uviedol: "Toto sú podmienky, v ktorých pracujeme. Sme nútení robiť riskantné rozhodnutia po celý čas, tak ako v tomto prípde, keď bol život dieťaťa vystavený nebezpečenstvu."

Viac o téme: BábätkoInkubátorPredčasný pôrod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu