Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najhoršie obavy cestujúcich realitou: VIDEO Drsné núdzové pristátie, niekoľko zranených

(Zdroj: Cheddi Jagan International Airport )

GEORGETOWN - Boeing 757-200 spoločnosti Fly Jamaica musel núdzovo pristáť na letisku v juhoamerickej Guyane po tom, čo zaznamenal vo vzduchu technické problémy. Pristátie však nebolo také hladké, ako by si už aj tak nervózni pasažieri priali. Stroju zlyhali brzdy a skončil mimo dráhy. Podľa miestnych médií došlo k zraneniu niekoľkých cestujúcich. Pohľad na poničené lietadlo však nasvedčuje, že všetko mohlo dopadnúť aj oveľa horšie.

Dohra škandalóznej FOTO s posádkou spiacou na zemi: Ryanair jej to spočítal, má padáka

Podľa novín Guyana Guardian k incidentu došlo dnes v skorých ranných hodinách, keď boeing vzlietol z medzinárodného letiska Cheddi Jagan v Guyane. Už po 18 minútach vo vzduchu piloti hlásili technické problémy a stroj, ktorý viezol 118 pasažierov do kanadského Toronta, sa musel vrátiť. Po dosadnutí však brzdy nefungovali tak, ako mali a lietadlo skončilo mimo dráhy. Pri náraze do plota došlo k odtrhnutiu krídla aj jedného z motorov od trupu.

Minister dopravy David Patterson uviedol, že sa zranilo najmenej šesť cestujúcich, no nešlo o ťažké stavy. Nikto údajne nemal nič zlomené. Podľa miestnych správ bolo na palube 82 Kanaďanov, Guyančania, Američan, občan Trinidadu a Pakistanec.

"Môžeme potvrdiť, že let Fly Jamaica OJ256 smerujúci do Toronta sa vrátil do Georgetownu kvôli technickým problémom a pri pristátí došlo k nehode. V súčasnosti je všetkých 118 cestujúcich a osem členov posádky v bezpečí. Na mieste poskytujeme pomoc a ďalšie informácie zverejníme hneď, ako budú k dispozícii," stojí vo vyhlásení leteckej spoločnosti.

Stroj z letiska odlietal ráno o 2.10 miestneho času (7.10 SEČ). Haváriu majú mať údajne na svedomí problémy s hydraulikou. Incident je však stále v štádiu vyšetrovania.

Viac o téme: LietadloNúdzové pristátieFly Jamaica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu