Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dohra škandalóznej FOTO s posádkou spiacou na zemi: Ryanair jej to spočítal, má padáka

Posádka Ryanairu musela spať na zemi v kancelárii na španielskom letisku.  Zobraziť galériu (2)
Posádka Ryanairu musela spať na zemi v kancelárii na španielskom letisku. (Zdroj: SITA/AP Photo/Claude Paris, FIle, Twitter/Jimbaba)

DUBLIN - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair dala výpoveď šiestim zamestnancom, ktorí minulý mesiac zverejnili fotografiu, ako spia na zemi na španielskom letisku, pretože si pri odloženom lete nemali kam ľahnúť. Podľa Ryanair bola fotografia naaranžovaná a poškodila reputáciu firmy. Informoval o tom spravodajský server BBC.

Parádna dovolenka v Ríme sa zmenila pre ženu (26) na nočnú moru: Aj toto sa stáva na letisku!

Viac ako 20 členov posádky Ryanair bolo 14. októbra kvôli odloženému letu do Portugalska nútených prenocovať na letisku v španielskom meste Malaga. Portugalská odborová organizácia, ktorá reprezentuje posádku aerolínií, vtedy postup Rynair kritizovala.

Fotografia, ktorá bola podľa Ryanair naaranžovaná, rozpútala kritiku spoločnosti na sociálnych sieťach. Hovorca Ryanair oznámil, že fotografia neodrážala realitu a zamestnanci, ktorí sa na nej podieľali, dostali za hrubé pochybenie výpoveď.

Posádka Ryanairu musela spať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Jimbaba)

Ryanair tvrdí, že napriek problémom nikto z posádky nespal na zemi. Posádka podľa spoločnosti bola krátko v miestnosti pre posádku, následne jej poskytli VIP salónik a druhý deň odletela do Porta.

Portugalská odborová organizácia SNPVAC tvrdenie Ryanair už skôr rozporovala a uviedla, že posádka bola od 01:30 do 06:00 miestneho času v miestnosti, ktorá "nemala ani najzákladnejšie zariadenie pre odpočinok". Podľa odborov posádka lietadla nemala prístup k potravinám, nápojom a ani si nemala kam sadnúť, pretože v miestnosti bolo len osem stoličiek.

Viac o téme: PosádkaVýpoveďRyanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu