Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na hudobnom festivale sa predávkovali stovky ľudí: Dvaja mŕtvi, ľudia sú zdesení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

MELBOURNE - Sedem stoviek návštevníkov festivalu tanečnej hudby v Sydney muselo v sobotu vyhľadať pomoc zdravotníkov po tom, čo sa zrejme predávkovali drogami. Desiatka ich skončila v nemocnici, dvaja mladí ľudia zomreli, informovala agentúra Reuters.

Miestne úrady chcú zabrániť tomu, aby sa festival Defqon.1 ešte niekedy opakoval. Dvaja z hospitalizovaných sú v kritickom stave. Polícia obvinila desať ľudí z distribúcie drog, sú medzi nimi dvaja tínedžeri, ktorí si na festival údajne priniesli 120 tabletiek. Na tanečné podujatie prišlo okolo 30.000 ľudí.

"Som úplne zdesená, čo sa stalo, nechcem, aby ďalšie rodiny prežívali tragédiu, do akej sa dnes niektoré prebudili," povedala premiérka austrálskeho štátu Nový Južný Wales Gladys Berejiklianová. Festival označila za nebezpečnú akciu. "Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som zabezpečila, že už sa nebude konať," povedala. Prípady úmrtia kvôli predávkovaniu drogami sprevádzali festival už v roku 2013 a 2015.
 
Usporiadatelia dnes uviedli, že ich smrť dvoch návštevníkov prehliadky tanečnej hudby ako je hardcore techno, hard house a hard trance, hlboko zarmútila. "Počet prípadov spojených s drogami nás sklamal, čo do omamných látok na festivale máme politiku nulovej tolerancie," uviedli usporiadatelia. Festival Defqon.1 sa od začiatku tohto tisícročia koná v Holandsku, o niekoľko rokov neskôr sa pridala Austrália, svojho času sa konal aj v Čile.
Viac o téme: FestivalDrogyAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu