Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Krvavá dráma na kúpalisku: David (25) sa zastal matky, skupinka ľudí ho zmlátila ako žito

Záber po incidente
Záber po incidente (Zdroj: JV Press a spol.)

PRAHA - Pokojné utorkové popoludnie na kúpalisku v českom Dubí znenazdajky narušil incident, ktorému predchádzalo hranie sa dvoch detí v bazéniku. Najprv sa pochytili ich matky, potom sa do potýčky zainteresovala skupinka ľudí, aby na to nakoniec doplatil mladík, ktorý sa snažil brániť jednu z matiek. Útok bol taký drastický, že sa podľa svedka voda sfrabila od krvi do červena.

Tragédia na prázdninách: Športovec (†19) sa utopil v bazéne, TOTO rozhodnutie ho stálo život

Nepríjemnú udalosť popísal na Faceboku jeden zo svedkov. Podľa Petra Štefanca počas hry v bazéniku začalo jedno dieťa topiť druhé, a tak matka napadnutého dieťa priskočila, zdvihla svojho potomka a odstrčila cudzie dieťa. No, keď to uvidela druhá matka, vyvolala poriadnu scénu.

"Matka rómskeho dieťaťa priskočila, okrem sprostých a samozrejme rasistických nadávok začala naozaj veľmi brutálne biť matku topeného dieťaťa. Rany striedalo brutálne ťahanie za vlasy. Počas toho zmätku jeden obyčajný mladý muž, podotýkam úplne obyčajný, vôbec žiadna väzba a ako som sa neskôr dozvedel, nebol dokonca ani známy tých napadnutých, vbehol do bazéna a snažil sa napadnutej žene pomôcť," tvrdí Petr.

"V tej chvíli už v bazéne medzi ešte pár deťmi, ktoré nechápali, čo sa deje kričali a plakali, boli naakumulované dve rómske ženy a ďalších šesť rómskych chlapov. Žene sa v tej chvíli podarilo z bazéna utiecť a všetkých týchto minimálne 7 ľudí začalo brutálne biť chalana, čo sa žene snažil pomôcť a keď píšem brutálne, tak mi verte, že to bolo naozaj strašné," dodáva Petr, ktorého pohľad na muža v núdzi nenechal ľahostajným. Bežal k nemu a kričal, aby ho nechali na pokoji. Potom už pribehol aj plavčík a ďalší pomocníci. Násilníci sa vyparili a zostal iba zakrvavený chlapec bez zubov, ale živý. "Bazénik plný jeho krvi, ja ruky a nohy tiež od jeho krvi," spomína Petr.

Zraneného Davida (25) sanitka previezla do nemocnice. Prípadom sa zaoberá aj polícia, uviedol český denník Blesk. "Polícia to rieši zatiaľ ako výtržníctvo, budú prebiehať výsluchy účastníkov i svedkov. Musíme počkať na lekársku správu. Nie je vylúčené, že sa kvalifikácia rozšíri o ublíženie na zdraví," povedala Deníku policajná hovorkyňa Ludmila Světláková.

Viac o téme: BazénKúpaliskoBitkaDubí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu