Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Otec zobral synov na dovolenku do Grécka: Hororový koniec, chlapec (†15) zomrel pred očami rodiny

Toby je vpravo hore nad svojím otcom. Zobraziť galériu (2)
Toby je vpravo hore nad svojím otcom. (Zdroj: FB/Paul Finnett)

LONDÝN - Iba 15-ročný Toby Finnett zahynul v sobotu pred očami svojho otca Paula (53), brata Benjamina (17) a nevlastného brata Kaia (14) počas dovolenky na malom gréckom ostrove Paxos. Britská rodina sa rozhodla zajazdiť si na motorovom člne, chlapec z neho vypadol a zasiahla ho vrtuľa. Lekári mu už nedokázali pomôcť.

FOTO Hororový návrat: Dovolenkárov namiesto pokojnej cesty domov čakalo kruté zistenie

Prenajatý čln mal šoférovať Paul Finnett, výkonný riaditeľ energetickej firmy Aon. Po tom, čo chlapec vypadol zo zadnej časti a zasiahla ho vrtuľa, sa ho jeho rodine podarilo vytiahnuť späť na palubu a prepraviť k brehu, ale čakajúci záchranári už nemohli nič urobiť.

Súrodenci boli na "pánskom výlete" so svojím otcom počas letných prázdnin. Do Grécka pricestovali z Houstonu v štáte Texas, kde bývajú po tom, čo sa muž presťahoval do Ameriky z anglického Littlehamptonu. Podľa denníka The Times sa tak stalo ešte v roku 1994.

Paul má s prvou manželkou Justine Warburtonovou syna Tobyho a Benjamina. Po rozchode sa znovu oženil s Amanou Starkovou, Kaiovou matkou.

Otec zobral synov na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Paul Finnett)

Keď došlo k tragédii, mal Paul Finnett namierené do hlavného prístavu Gaios na Paxose. Miestny predstaviteľ pobrežnej stráže podľa portálu The Sun povedal, že voda bola rozbúrená s veľkými vlnami a nie ideálna na plavbu rýchlym člnom. Taktiež potvrdil, že medzi ostrovom Korfu a Paxosom platila najvyššia výstraha.

Dovolenka v ohrození: V obľúbenej destinácii Slovákov vyčíňa smrteľná baktéria, tragické následky

"Zamestnanci ministerstva zahraničia podporujú rodinu britského dieťaťa po jeho smrti v Paxose a sú v kontakte s gréckou políciou," uviedlo britské ministerstvo zahraničia. Starosta ostrova Spyros Vlachopoulos dodal, že chlapec bol prevezený do zdravotného strediska, kde už mohli len skonštatovať jeho smrť a lekári nemohli nič urobiť. "Vyjadrujeme, čo najúprimnejšiu sústrasť a rodine pomôžeme, ako len budeme môcť," povedal.

Viac o téme: DovolenkaČlnTragédiaGréckoToby Finnett
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu