Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľká noc u Sulíkovcov: Na stole nesmie chýbať hrášková polievka, je to farba jari aj SaS

Richard Sulík Zobraziť galériu (3)
Richard Sulík (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Líder SaS si užije sviatky so svojou rodinou, no ešte tesne pred začiatkom prázdnin sa bude venovať kampani do eurovolieb. Sviatky prebiehajú ako v každej inej domácnosti, no zvláštnosťou v jedálničku Sulíkovcov je hrášková polievka. Okrem toho, že je to farba jari, je to aj farba ich strany a všetci ju milujú.

Richard Sulík bude tráviť sviatky s rodinou, no ešte tesne pred sviatkami bude v plnom pracovnom nasadení. „Až do veľkonočného piatka kampaňujem - chodíme po Slovensku s našimi kandidátmi do eurovolieb, varíme národné jedlá krajín EÚ a oslovujeme ľudí s našimi riešeniami,“ povedal pre Topky líder SaS. 

Na snímke Richard Sulík.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke Richard Sulík.  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Oddych, polievačka a špeciálny zvyk

„Tento víkend si oddýchnem a od utorka pokračujeme ďalej.“ Tradície, aj keď nie všetky, dodržiavajú aj Sulíkovci. „Vždy polejem "moje baby" a aj ich symbolicky navoniam voňavkou. A potom si navaríme niečo dobré,“ uviedol Sulík. 

Veľkonočné korbáče si však nevyrábajú. Líder SaS to považuje za taký agresívny zvyk. „Korbáče nie, to sa mi zdá taký agresívny zvyk. Moje deti aj ich mama sú však kreatívni a všimol som si, že v byte nám pribudla veľkonočná výzdoba,“ povedal na adresu veľkonočných tradícií. „Samozrejme, moju obľúbenú hráškovú polievku,“ odpovedal na otázku, či si varia niečo špeciálne. „Okrem toho, že zelená je farba jari, je to naša "saskárska" farba. Túto polievku milujeme u nás doma aj v straníckej centrále.“

 

Viac o téme: SaSRichard SulíkVeľká noc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu