Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mrazivé detaily smrti českej podnikateľky Jany: Stopa vedie na Slovensko, zabili ju a zakopali?

Ľubomír Behan Zobraziť galériu (7)
Ľubomír Behan (Zdroj: Polícia SR, ČR)

BRATISLAVA - Česká podnikateľka Jana Svobodová zmizla za doteraz nevyjasnených okolností 15. júla 2015. Takmer štyri roky zamestnáva záhadný prípad kriminalistov, podľa ktorých vedú nitky na Slovensko. Uniesť a zabiť ju totiž mali Ľubomír Behan (27) a Marek Potoček (27). Druhý uvedený spravodlivosti stále uniká, hoci je na neho vydaný európsky zatykač. TV Markíza teraz poukázala na to, akým spôsobom mohlo k vražde prísť a ako sa mohli páchatelia zbaviť tela aj auta.

EXKLUZÍVNE Mama najznámejšieho väzňa Behana prehovorila k záhadnému zmiznutiu podnikateľky

Jana Svobodová
Zobraziť galériu (7)
Jana Svobodová  (Zdroj: Polícia ČR)

Jana Svobodová nastúpila do svojho auta na Argentínskej ulici v Prahe, pri jazde ju zachytila aj bezpečnostná kamera. Neskôr už ale v jej vozidle sedeli dva muži. Mali to byť práve Behan s Potočkom. Polícia má s obomi bohaté skúsenosti.

Mrazivé detaily smrti českej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Ľubomír Behan sa preslávil útekom z pracoviska pri leopoldovskej väznici, kde si odpykával trest za lúpežné prepadnutie, a podarilo sa mu ukrývať vyše štyri mesiace, kým ho chytili v dome jeho otca v úkryte na povale. Za útek dostal dva roky. Druhým podozrivým je Marek Potoček, na ktorého už pred tromi rokmi vydali zatykač pre majetkovú trestnú činnosť. Teraz má na krku aj európsky zatýkací rozkaz a je stále na úteku.

Mrazivé detaily smrti českej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Podľa polície vyšetrovateľ Národnej protizločineckej jednotky obvinil dve osoby zo zvlášť závažného zločinu vraždy a zločinu lúpeže. "Jeden z nich mal na podnikateľku marketingovej firmy fyzicky zaútočiť a potom ju vraj obaja usmrtili. Zabezpečili si náradie a vykopali ilegálny hrob, do ktorého ju pochovali. Dodnes telo ženy polícia nenašla. Vozidlo potom mali komusi predať, uvádza sa v reportáži TV Markíza.

Ľubomír Behan
Zobraziť galériu (7)
Ľubomír Behan  (Zdroj: Foto: polícia)

Behanova matka sa pre Glob.sk vyjadrila, že neverí tomu, že by za vraždou podnikateľky stál jej syn. "On by toho nebol schopný určite, skôr ten druhý, čo bol s ním," dodala. Behan by sa mohol z väzenia dostať v roku 2026, teda za predpokladu, že nebude odsúdený aj za tento trestný čin.

Marek Potoček
Zobraziť galériu (7)
Marek Potoček  (Zdroj: Polícia SR)

Viac o téme: LúpežVraždaúnosPolícia Marek PotočekĽubomír BehaJana Svodobová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu