Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Akčná naháňačka na D1: VIDEO Diaľničiari si to od Američana nenechali páčiť! Mastnej pokute neunikol

Američan na D1 prekročil maximálnu dovolenú rýchlosť o 91 km/h.
Američan na D1 prekročil maximálnu dovolenú rýchlosť o 91 km/h. (Zdroj: FB/Polícia SR)

DUBNICA NAD VÁHOM – Scéna vystrihnutá ako z amerického filmu sa udiala v utorok na diaľnici D1. Američan žijúci na Slovensku, ktorý letel rýchlosťou viac ako 220 km/h, diaľničiarom ukázal vulgárne gesto. Len čo ho dolapili, zbabelo sa ospravedlňoval.

Zdá sa, že vodič Audi A6 si pomýlil míle s kilometrami. Trenčianski diaľniční policajti mu totiž na diaľnici D1 namerali rýchlosť 221 kilometrov za hodinu. „Išlo o 56-ročného Američana. Zrejme takúto frajerinku videl v niektorom z amerických filmov,“ zavtipkovala polícia na svojom facebookovom účte.     

Cestného piráta začali diaľničiari prenasledovať náhodou. Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, policajti v civilnom vozidle dokumentovali práve priestupok iného vozidla, no keď im do jazdnej dráhy vošiel vodič Audi A6, ukázal im obscénne gesto, teda vztýčený prostredník. Následne zrýchlil a prekročil rýchlosť až o 91 km za hodinu. „Kto vie, ako by ho vyriešili americkí policajti, no tu dostal najvyššiu možnú pokutu 800 eur, ktorú na mieste uhradil cez platobný terminál,“ doložili muži zákona.

Svoje hanlivé gesto vraj ospravedlňoval argumentom, že keby vedel, že vo vozidle sedia policajti, tak by ho neukázal.

Hovorkyňa spresnila, že policajti ho nakoniec predpísaným spôsobom zastavili na výjazde z diaľnice v Dubnici nad Váhom. „Zistili, že ide o občana USA, ktorý je prihlásený na pobyt na Slovensku. Vodič bol k hliadke slušný, ospravedlňoval sa za hanlivé gesto, lebo netušil že v civilnom vozidle sú policajti. Skúška na alkohol bola negatívna. Za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti mu uložili pokutu 800 eur. Vodič zaplatil na mieste cez platobný terminál,“ doplnila Antalová.

Viac o téme: VodičD1PokutaCestný pirátRýchlosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu