Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Úkladná vražda svedkyne: Pár utopil spolubývajúcu, FOTO z miesta popravy vraha

Lôžko, na ktorom Clarka (†51)  popravili Zobraziť galériu (2)
Lôžko, na ktorom Clarka (†51) popravili (Zdroj: Profiimedia)

HUNTSVILLE - Muž právoplatne odsúdený za úkladnú vraždu svojej 20-ročnej spolubývajúcej tesne predtým, ako mu začala do žíl prúdiť smrtiaca látka pentobarbital sodný, poprel, že by ohavný čin spáchal. Na jeho poprave sa zúčastnili jeho priatelia i rodina zavraždenej, ktorá pre kriminálnika predstavovala hrozbu - odhalila drogovú trestnú činnosť, ktorú so svojou partnerkou páchal.

„Ja nie som ten, kto zabil Christinu, ale keď vám to všetkým spraví dobre... Milujem vás. Stretneme sa na druhom brehu. Majte sa,“ odkázal vrah Clark, ktorý bol umiestnený vo väznici v americkom Huntsville vo východnom Texase.

Úkladná vražda svedkyne: Pár
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pixabay.com)

Tory Clark (†51) dostal smrtiacu injekciu po tom, čo ho spoločne aj s jeho vtedajšou partnerkou Troy Bushovou odsúdili za vraždu ich spolubývajúcej Christiny Museovej (†20). Ohavný čin spáchali ešte v roku 1998.

Clark stále tvrdil, že je nevinný. Svojou výpoveďou ho ale usvedčila Bushová. Spolubývajúcu vraj zavraždili preto, aby navždy umlčali očitého svedka. Christina totiž prišla na to, že dvojica vyrábala a predávala metamfetamín, čo je syntetická stimulačná droga.

Lôžko, na ktorom Clarka (†51)  popravili.
Zobraziť galériu (2)
Lôžko, na ktorom Clarka (†51) popravili.  (Zdroj: Profiimedia)

Preto ju Clark 19. mája 1998 omráčil paralyzérom. Následne jej lepiacou páskou zalepil ústa a zviazal nohy i ruky. Dvojica niekoľko hodín držala obeť zatvorenú v skrini. Keď ju potom odvliekli do vane, Clark ju udieral drevenou doskou. Christina stratila vedomie a utopili ju. Jej telo následne vložili do sudu, ktorý Clark na svojom pozemku zalial betónom.           

Policajti prípad vyšetrili až o niekoľko mesiacov neskôr, a to vďaka svedectvu Bushovej, ktorú muži zákona zadržali kvôli inému trestnému činu. Na mužovom pozemku totiž bolo zakopané aj telo Tracy Mizeovej, ktorú Clark taktiež zavraždil. Mizeová údajne vedela, že zabil Christinu.

Clark mal toho ale zrejme na svedomí viac. Obvinili ho aj z tretej vraždy ženy, ktorú znásilnil. Vina mu však bola dokázaná len za vraždu Christiny Museovej.

Súdne spory sa ťahali dlhé roky. Britský denník 26. septembra informoval, že poprava trvala 21 minút a Clark bol o 18:36 miestneho času prehlásený za mŕtveho. „Cítim to,“ kričal muž, keď mu do žíl prúdila smrtiaca látka. Na poprave sa zúčastnili jeho priatelia i rodina zavraždenej Christiny.

Tory Bushová si za mrežami odsedela 20 rokov. Tohto roku môže byť podmienečne prepustená.

Viac o téme: VraždaSmrťVäznicaInjekcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu