Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nový smrteľný vírus desí celý svet: VIDEO Pôrod ženy, ktorá je pravdepodobne nakazená koronavírusom

(Zdroj: Repro foto Twitter/Global Times)

PEKING - Nebezpečný koronavírus desí celý svet. Šíri sa obrovskou rýchlosťou, pričom doterajšia bilancia ľudí nakazených týmto nebezpečným vírusom v Číne predstavuje cez dvetisíc prípadov. Na sociálnych sieťach kolujú rôzne zábery a snímky, ktoré odhaľujú, ako ľudia odpadávajú priamo na uliciach a s čím všetkým musia úrady zápasiť. Najnovšie video však ukazuje niečo iné.

Nový koronavírus 2019-nCoV, podobný pôvodcovi ochorenia SARS, spôsobuje zápal pľúc a prenáša sa z človeka na človeka. Jeho inkubačná doba je v priemere desať dní, pričom najkratšia registrovaná doba bola len jeden deň a najdlhšia 14 dní. 

Video, ktoré sa začalo šíriť v nedeľu na čínskych štátnych médiách, ukazuje zábery z operačnej sály v provincii Chu-pej, ktorá je epicentrom nákazy nebezpečného vírusu. V pozadí hrá povznášajúca melódia a video ukazuje štyroch lekárov v ochrannom oblečení a maske.

Jeden z lekárov odnáša tesne po pôrode plačúce dieťa, aby ho rýchlo dal otestovať. 28-ročná matka dieťaťa, ktorá leží na operačnom stole na záberoch, je totiž podozrivá z toho, že má smrtiaci koronavírus. 

Lekári v čínskom Wu-chan, meste, kde sa nachádza epicentrum nákazy nebezpečným koronavírusy, tak urýchlili pôrod žene, ktorá ochorela pľúcnou chorobou, uviedla štátna televízia CCTV. Žena bola v 37. týždni tehotenstva a jej zdravotný stav sa rýchlo zhoršoval, tehotenstvo situáciu ešte viac komplikovalo. Lekári sa preto rozhodli pre cisársky rez. Nakoniec sa však nepotvrdilo, že by sa žena nakazila koronavírusom.

Situácia je vážna

Zdravotníci z mesta Wu-chan varovali, že majú nedostatok personálu, čo podnietilo úrady, aby vyslali 450 vojenských lekárov ako záložných, a zaviazali sa do dvoch týždňov postaviť dve nové nemocnice. Prvá nemocnica s 1 000 lôžkami mala byť dokončená do 3. februára a druhé zariadenie s 1 300 lôžkami sa má dokončiť do dvoch týždňov.

Okrem toho vyhlásili spolu s okolitými mestavmi výzvy na dodanie tvárových masiek, okuliarov a lekárskych plášťov, ktorých je akútny nedostatok.

​Podľa najnovších informácií sa pacientov z mesta Wu-chan pokúšajú lekári v Pekingu liečiť prípravkami, ktoré sa často užívajú proti HIV a AIDS. Informovala o tom dnes americká stanica CNN s odvolaním sa na vyhlásenie pekinskej zdravotnícke komisie. Táto liečba je súčasťou nového skúšobného programu.

Viac o téme: PôrodČínaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu