Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Známa rocková skupina Kiss zrušila koncert: Čo bolo dôvodom?

Kiss Zobraziť galériu (4)
Kiss (Zdroj: SITA/Amy Harris/Invision/AP)

LOS ANGELES - Americká rocková kapela Kiss zrušila sobotňajší koncert v Salt Lake City v Utahu. Basgitarista a spevák Gene Simmons na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter uviedol, že má zdravotné problémy.

Kiss vznikli v roku 1973 v New Yorku a sú známi aj vďaka špecifickému make-upu a kostýmom. Debutovali o rok neskôr eponymným albumom, pričom odvtedy vydali ďalších 19 štúdioviek. Tá zatiaľ posledná s názvom Monster vyšla v roku 2012. Okrem toho majú na konte viacero živých nahrávok, kompilácií a 18. septembra 1978 všetci štyria pôvodní členovia vydali aj sólové albumy. Celosvetovo predali viac ako 100 miliónov kópií nahrávok.

Vo formácii od jej vzniku pôsobia menovaný Gene Simmons (basgitara a spev) a Paul Stanley (gitara a spev), ktorých v súčasnosti dopĺňajú Tommy Thayer (gitara) a Eric Singer (bicie). Medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Rock And Roll All Nite, Shout It Out Loud, Beth, Detroit Rock City, Hard Luck Woman, Calling Dr. Love, Shock Me, I Was Made For Lovin' You, Forever či Psycho Circus, za ktorú získali v roku 1999 nomináciu na cenu Grammy. V roku 2014 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Viac o téme: KoncertZdravotné problémyKissGene Simmons
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu