Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ako pravá princezná: Ellie Goulding si vzala Caspara Joplinga vo viktoriánskych šatách na FOTO

Ellie Goulding si vzala Caspara Joplinga Zobraziť galériu (5)
Ellie Goulding si vzala Caspara Joplinga (Zdroj: SITA/Danny Lawson/PA via AP))

YORK - Anglická speváčka Ellie Goulding sa vydala za obchodníka s umením Caspara Joplinga. Svadba sa konala v sobotu v Katedrále a metropolitnom kostole Svätého Petra v Yorku. Nevestu, ktorá bola oblečená tradične v bielych šatách, ku kostolu priviezla modrá retro dodávka.

Na sobáši sa zúčastnilo viacero známych hostí vrátane britských princezien Beatrice a Eugenie a ich matky Sarah, vojvodkyne z Yorku. Manžel princeznej Eugenie, Jack Brooksbank, bol jedným z družbov ženícha. Ďalšími hosťami boli napríklad Katy Perry a Orlando Bloom, James Blunt, Sienna Miller, Jo Wicks či Jimmy Carr. Po obrade sa svadobčania presunuli na recepciu na Zámku Howard, ktorý je vzdialený zhruba 24 kilometrov od Yorku.

Ellie Goulding si vzala
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Danny Lawson/PA via AP))

Tridsaťdvaročná rodáčka z Herefordu a 27-ročný bývalý britský juniorský reprezentant vo veslovaní sa zasnúbili vlani, pričom v tom čase tvorili pár vyše roka. Dvojica svoje zasnúbenie oznámila prostredníctvom denníka The Times.

Ellie Goulding si vzala
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Danny Lawson/PA via AP))

Elena Jane Goulding je víťazkou ankety talentov BBC Sound of 2010 a držiteľkou BRIT Awards v kategóriách Critics' Choice a Britská interpretka. V roku 2010 vydala prvý album Lights a začiatkom októbra 2012 uviedla na trh druhú štúdiovku Halcyon. Obe nahrávky dobyli britský albumový rebríček, pričom speváčka ponúkla aj ich reedície s názvami Bright Lights (2010) a Halcyon Days (2013) a tiež niekoľko EP nahrávok. Tretia a zatiaľ posledná štúdiovka Delirium (2015) sa dostala v UK Charte i americkom Billboarde 200 na tretiu priečku. Pieseň Love Me Like You Do z ostatného albumu nominovali na cenu Grammy.

Viac o téme: Ellie GouldingCaspar Jopling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu