Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vážna choroba Milky Zimkovej (†71): Bolestivé slová blízkeho priateľa… Skúšala všetko, dala sa aj na ALTERNATÍVNU LIEČBU!

Roberto Leca na pohrebe Milky Zimkovej Zobraziť galériu (12)
Roberto Leca na pohrebe Milky Zimkovej (Zdroj: RTVS/ Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Včera poobede sa v bratislavskom krematóriu najbližší príbuzní, priatelia a známi navždy rozlúčili s prozaičkou a uznávanou herečkou Milkou Zimkovou (†71), ktorá minulý týždeň podľahla vážnej chorobe. Svoje posledné zbohom jej vyjadril aj jej veľmi dobrý kamarát, producent a dramaturg Roberto Leca.

Umeleckú obec pred pár dňami navždy opustila Milka Zimková, ktorá podľahla vážnym zdravotným problémom. Včera sa konala posledná rozlúčka v bratislavskom krematóriu. 

Milka Zimková
Zobraziť galériu (12)
Milka Zimková  (Zdroj: FB Glupe reči)

Rozlúčiť sa prišiel aj jej blízky spolupracovník Roberto Leca. Správa o jej odchode ho zastihla celkom nečakane. „Vracal som sa z pracovnej cesty zo zahraničia a s Milkou sme sa nevedeli posledný týždeň, aspoň päť dní telefonicky spojiť, tak som mal z toho taký nedobrý pocit,“ prezradil pre Topky.sk.

Vážna choroba Milky Zimkovej
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

A žiaľ, jeho predtucha bola správna. Keď sa spojil s jej najbližšími, dozvedel sa, že herečkin stav sa zhoršil. „Je hospitalizovaná a je veľmi slabá a že máme nejako vydržať a snáď sa nám podarí spojiť,“ spomínal si na slová, ktoré sa dozvedel od rodiny. Znela v nich síce nádej... „No už sa to nepodarilo,” dodal bolestivo. 

Vážna choroba Milky Zimkovej
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Milka Zimková v utorok 30. mája navždy opustila tento svet. Keďže bojovala so zákernou chorobou, zrejme aj vedela, že sa blíži koniec. „Ja osobne si myslím, že Milka s tým zdravotným problémom bojovala dlhšie. Možno nakoniec o tom vedela, ale to už ťažko povedať,“ poznamenal zarmútený producent. 

No podľa jeho slov sa nevzdala do poslednej chvíle a skúšala takmer všetko, dokonca aj alternatívnu liečbu. „Keď sa to dozvedela, tak sa dala aj na alternatívnu formu liečenia. Skúšala v podstate všetko. Bola to bojovníčka a tým, že bola taká silná, tak sa udržala pri živote možno dlhšie ako ktokoľvek iný,“ zveril sa Roberto v našom rozhovore.

Vážna choroba Milky Zimkovej
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Facebook R.L.)

A pracovala tiež prakticky do poslednej možnej chvíle. Producent s herečkou spolupracoval na nových projektoch. „Všetko to, čo sme mali spolu v pláne, takú vyhliadku do budúcna, tak už sa z toho nič nezrealizuje,“ podotkol smutným hlasom a oboznámil nás aj s niektorými detailmi spolupráce. „Mala napísaný scenár na novú monodrámu, ktorú sme v podstate tri roky odkladali. Stále boli dôvody prečo nie. Jednak sme tu mali pandémiu a vtedy sa nedalo, potom nastali tie jej zdravotné problémy a taktiež nebola spokojná úplne na 100% so svojím scenárom, tak ako nikdy nebola spojná a chcela to ešte prepisovať a že potom sa môžeme do toho pustiť,“ uviedol na záver nášho rozhovoru. 

Ako podotkol, navždy si Zimkovú bude pamätať ako veľmi silnú a odvážnu ženu s veľkým srdcom. Hoci mala svojskú povahu, bola pre neho jedinečná. 

Česť jej pamiatke.

Vážna choroba Milky Zimkovej
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: Milka ZimkováRoberto Lu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu