Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

TREST pre úchylného KŇAZA vytočil známych Slovákov: Prij*baná krajina a zhnité súdnictvo!

O prípade úchylného kňaza Františka Ondreka teraz informujú mnohí známi Slováci. Zobraziť galériu (12)
O prípade úchylného kňaza Františka Ondreka teraz informujú mnohí známi Slováci. (Zdroj: Instagram)

DOLNÝ KUBÍN - Slovenskom v týchto dňoch otriasla správa o rozsudku pre kňaza Františka Ondreka, ktorý tri roky zneužíval maloleté dievča. Za sexuálny styk s vtedy len 14-ročným dieťaťom, dostal 3-ročnú podmienku. Do prípadu sa teraz obuli známi Slováci, ktorých nízky trest rozzúril. Jeden z nich odkazuje jasne - prij*ebaná krajina a zhnité súdnictvo!

Mladé dievča pre magazín Reflex opísalo, ako ju v 13 rokoch začal zneužívať jej učiteľ a kňaz. Najprv sa vraj stretávali na vyučovaní v škole a neskôr na fare. Postupne ju mal začať voziť na aute, bozkávať a v jej 14 rokoch mali prvýkrát na fare aj pohlavný styk. Po tom ju mal pravidelne posielať na spoveď k inému farárovi. 

Ich stretávanie trvalo celé 3 roky a kňaz sa ku všetkému priznal. Napriek tomu mu Okresný súd v Dolnom Kubíne vymeral veľmi smiešny trest. Za pokračujúci zločin sexuálneho zneužívania maloletého dievčaťa dostal trojročný trest s podmienečným odkladom na štyri roky. Obeť sa po vyhlásení rozsudku pred súdom zosypala. 

„Sedím vo svojej izbe v kresle a plačem. Verila som v iný koniec, verila som v spravodlivý koniec. Keď sa pozriem spätne na moje posledné 3 roky, neviete si ani predstaviť, akú bolesť tam vidím. 3 roky podmienky mi naozaj nepríde ako adekvátny trest za tú bolesť,“ vyjadrilo sa zneužívané dievča. A rovnako, ako je z rozsudku sklamaná ona, je sklamaná aj väčšina Slovenska. 

Smiešny trest pre úchylného kňaza vytočil aj známych Slovákov. Tí sa rozhodli prípad, na ktorý upozornila Kristína Kövešová, zdieľať, aby sa dostal k čo najväčšiemu množstvu ľudí. A nešetrili ani tvrdými vyjadreniami. Najjasnejšie sa vyjadril hudobník Tomi Popovič: „Prij*baná krajina a zhnité súdnictvo,“ napísal jasne. 

Emotikonmi vyjadrila svoj postoj aj herečka Karin Haydu a komik Števo Martinovič si myslí, že by sa k celej veci mala vyjadriť aj cirkev. „Cirkev by sa mala k tomu vyjadriť. A nie pchať hlavu do piesku. Toto nemá s Bohom nič spoločné. Konieckoncov ako celá cirkev,“ napísal jasne. O prípade vraj cirkev vedela dlhšie, no nič nenahlásila polícii a vec sa rozhodli riešiť na vlastnú päsť. 

TREST pre úchylného KŇAZA
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Instagram)

A teraz sa od všetkého dištancujú. „Spišská diecéza, jej hovorca odmietol po odvysielaní prvých reportáží so mnou komunikovať. Poslal odpoveď, že s Tv Markíza nebude komunikovať,“ ozrejmila Kövešová. Priamo z Dolného Kubína pochádza aj moderátorka Eva Evelyn Kramerová, ktorej sa tak prípad dotkol ešte viac. „Toto je strašná hanba!“ vyjadrila sa rozzúrene. 

Len za 24 hodín informáciu o neprimeranom rozsudku prezdielalo viacero známych Slovákov. Správu na svojich sociálnych sieťach šíri napríklad speváčka Veronika Strapková, spevák Tomáš Botló, komik Bekim, speváčka Katarína Koščová či Jakub Petraník. A aký máte na výšku trestu názor vy?

TREST pre úchylného KŇAZA
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Instagram)

TREST pre úchylného KŇAZA
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Instagram)

TREST pre úchylného KŇAZA
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Instagram)

Viac o téme: Kristína KövešováFrantišek Ondrek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu