Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vážna autonehoda legendárnej Arabely: Šmyk na diaľnici vo vysokej rýchlosti… Dcéra (13) jej zachránila život!

Jana Nagyová pred 30 rokmi takmer zomrela. Zobraziť galériu (5)
Jana Nagyová pred 30 rokmi takmer zomrela. (Zdroj: Facebook JP)

PRAHA - Jana Nagyová (62) bola pred 40 rokmi veľkou televíznou hviezdou. Česi a Slováci ju milovali ako princeznú Arabelu z rovnomenného seriálu. Len necelých 10 rokov po natáčaní však herečka takmer prišla o život pri vážnej autonehode. O dramatických chvíľach teraz po prvýkrát prehovorila. Život jej vraj zachránila len 13-ročná dcéra Jana!

Jana Nagyová bude už navždy pre každého krásna princezná Arabela. Seriál sa natáčal pred dlhými 40 rokmi. Posledný film natočila ešte o 10 rokov neskôr a... Potom sa na dlhý čas odmlčala. Dôvodom bude zrejme aj nepríjemná udalosť, ktorá sa stala na ceste z jeho premiéry v Bratislave. Auto, v ktorom sa viezli herečka a jej najstaršia dcéra, malo totiž vážnu nehodu na diaľnici. 

Galéria: Jana Nagyová

Plavovláska sa tejto téme roky vyhýbala a o dramatických chvíľach verejne rozprávať nechcela. Teraz sa však rozhovorila. „Vracali sme sa z premiéry v Bratislave do Prahy. Manžel so synom šli v jednom aute, mňa a dcéru viezol vodič v druhom. Bolo to vo februári a cesty boli namrznuté. Keď sme šli po diaľnici D1 pri Humpolci, dostal náš vodič na moste vo vysokej rýchlosti šmyk,“ opísala hrozivý moment herečka. 


Krásna Arabela po 28 rokoch opäť pred kamerami: Och, nespoznáte ju!


„Točili sme sa tam ako na kolotoči. Bola som poriadne dotlčená. A poviem vám, že som pritom mala obrovské šťastie,“ prekvapuje Nagyová. Nebyť totiž jej vtedy len 13-ročnej dcéry Janky, dnes by zrejme bola mŕtva. „Musím sa priznať, že vzadu som častokrát jazdila nepripútaná. Vtedy mi ale asi 5 minút pred tou nehodou dcéra povedala, nech sa pripútam. Bez toho by som asi neprežila. Nikdy na to nezabudnem,“ dodala s tým, že dcéra jej prakticky zachránila život. 

Jana Nagyová si v Arabele zahrala pred 40 rokmi.
Zobraziť galériu (5)
Jana Nagyová si v Arabele zahrala pred 40 rokmi.  (Zdroj: CT)

Nagyová pred 30 rokmi svoju hereckú kariéru zavesila na klinec, začala sa venovať podnikaniu a veľa cestovala. Po toľkých rokoch však dostala ponuku, ktorú nemohla odmietnuť. Oslovil ju režisér Jan Budař do svojej novej rozprávky Mamánek, kde si Nagyová zahrá kráľovnú Ludmilu. No priznala, že ak by to nebola úloha kráľovnej, zrejme by ju odmietla. 

„Pokiaľ by šlo o inú úlohu, asi by som dosť váhala. Úloha kráľovnej ma dosť zlomila. Historické úlohy ma veľmi lákajú, možno, že si zahrám aj úlohu kňažnej alebo cisárovnej,“ dodala Jana Nagyová, ktorú tak čoskoro budeme môcť vidieť opäť vo filme... Po dlhých 30 rokoch. 

Dnes Jana Nagyová žije v Nemecku.
Zobraziť galériu (5)
Dnes Jana Nagyová žije v Nemecku.  (Zdroj: Facebook JP)

Viac o téme: ArabelaJana Nagyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu