Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Krásna Arabela po 28 rokoch opäť pred kamerami: Och, nespoznáte ju!

Jana Nagyová stvárnila krásnu Arabelu. Zobraziť galériu (5)
Jana Nagyová stvárnila krásnu Arabelu. (Zdroj: česká televize)

PRAHA - Úplne iná! Meno herečky Jany Nagyovej (62) sa mnohým spája najmä s legendárnou rozprávkou s názvom Arabela, v ktorej rodáčka z Komárna stvárnila ústrednú postavu. Zahrala si však aj v mnohých iných počinoch... A po dlhých 28 rokoch sa pred kamery opäť vrátila. Tentokrát už ako kráľovná!

Arabela (Jana Nagyová) a Xénia (Dagmar Patrasová) po rokoch.
Zobraziť galériu (5)
Arabela (Jana Nagyová) a Xénia (Dagmar Patrasová) po rokoch.  (Zdroj: profimedia.sk)

Príležitosť stvárniť kráľovnú dostala Jana Nagyová od kolegu Jana Budařa. Rozprávka s názvom Mamánek je jeho režisérsky debut a sám v ňom stvárňuje princa, ktorý má 38 rokov. Zaujímavé je, že režisér pôvodne do tejto úlohy chcel obsadiť iné legendárne herečky. A to Libušku Šafránkovú a neskôr Hanu Maciuchovú. Obe však už dnes nie sú medzi nami.   

„Spočiatku som o tom vôbec nevedela. Až keď som si začala k filmu zháňať nejaké informácie, dozvedela som sa to z tlače a internetových portálov. Ešte som sa na to potom pýtala aj samotného režiséra, ktorý mi tieto okolnosti potvrdil. Situácia to je veľmi smutná a až to človeku lezie pod kožu. Ešte dobre, že nie som poverčivá, lebo v tom prípade by som do tohto projektu nešla,” priznala v rozhovore pre blesk.cz herečka. 

K zmenám došlo aj v prípade stvárnenia kráľa. Namiesto Josefa Abrháma, ktorého sužujú zdravotné ťažkosti, ho napokon hrá Slovák Martin Huba. „Martin je skvelý a dobrý filmový partner, manžel, kolega, ktorý to vie so ženami,” uviedla k tomu Nagyová, pre ktorú stáť po toľkých rokoch pred kamerami nebolo jednoduché. 

„Mesiace predtým som mala trému. Ale v prvý deň nakrúcania som bola absolútne pokojná a vyrovnaná. Všetko, čo sa okolo mňa dialo, mi zrazu bolo blízke a pripadalo mi to prirodzené. Ľudia okolo mňa sú všetci milí a na pľace ma srdečne prijali,” dodala blondínka, ktorá sa pod rukami kostymérov a maskérov zmenila na nepoznanie. Dôkazom je fotka, ktorou sa sama pochválila na Instagrame. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jana Pulm (@pulmjana)

Viac o téme: Jana Nagyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu