Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Gýčový HROB Dana Nekonečného (†52): Uff, rozhodne ho neprehliadnete!

Dan Nekonečný zomrel pred dvomi rokmi v marci. Zobraziť galériu (4)
Dan Nekonečný zomrel pred dvomi rokmi v marci. (Zdroj: TV JOJ)

PRAHA - Najväčší český šoumen Dan Nekonečný (†52) zomrel 23. marca 2019, no jeho nehybné telo našli až o tri dni neskôr. Celé dva roky bola polovica jeho popola provizórne uložená v rodinnej hrobke v Boskoviciach. Do konca júna by sa však kráľ rozkoše mal dočkať vlastného hrobu. A ako sa dalo čakať, bude neprehliadnuteľný!

Danovi Nekonečnému sa stala osudnou choroba, ktorú podceňujú mnohí – zomrel na neliečený zvýšený krvný tlak. Dan zomrel 23. marca v kúpeľni. Nebolo to vo vani, ale ležal vedľa nej na dlážke. Príčinou bol neliečený zvýšený krvný tlak, následný infarkt a opuch srdca a mozgu. Testy na toxikológiu boli negatívne,“ uviedla pre denník Blesk jeho priateľka Zuzana Kardová.


Pohreb Dana Nekonečného (†52) bol jeden veľký žúr: Pred rakvou sa tancovalo a čiernu by ste hľadali márne!


Tá chce teraz, po dvoch rokoch, dopriať českému kráľovi rozkoše presne také miesto posledného odpočinku, aké by si sám želal. Objednala mu zlatý náhrobok a nielen to. „Popol dám do zlatej urny,“ prezradila. Tú navyše zdobí zlaté slnko – presne také, aké spevák roky nosil na krku. 

Gýčový HROB Dana Nekonečného
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

„Dlho som premýšľala, ako to urobiť, aby bol Dan aj po smrti spokojný. Nechala som zhotoviť podľa fotky podobizeň na náhrobok. Tie šaty z fotky mal v rakve,“ upresnila Zuzana. Dlho váhala aj nad tým, či má na náhrobok nechať vygravírovať len meno alebo aj nejaké motto. „Nakoniec som zvolila jeho obľúbenú frázu: Ať se práší za kočárem.“

Kardová má doma len polovicu popola, druhú si nechala spevákova sestra Lenka, ktorá súhlasila s tým, aby miesto jeho posledného odpočinku bolo na pražských Malvazinkách, len kúsok od Evy Pilarovej. Práve tam odpočíva aj legendárny Karel Gott či jeho dvorný klavirista Rudolf Rokl. No otázkou je, či na novom pomníku bude Danovo umelecké meno Nekonečný, alebo to skutočné, teda Konečný.

Gýčový HROB Dana Nekonečného
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Dan Nekonečný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu