Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šokujúce rozhodnutie Jiřího Menzela († 82): Pohreb nebude... Popol majú rozsypať v tejto krajine!

Jiří Menzel Zobraziť galériu (4)
Jiří Menzel (Zdroj: Bioscop)

PRAHA - V nedeľu v noci česko-slovenskú verejnosť zasiahla tragická správa. Po vážnych zdravotných problémoch, s ktorými sa pasoval od roku 2017, do neba odišiel oscarový režisér Jiří Menzel († 82). O smrti svojho milovaného manžela informovala Olga Menzelová prostredníctvom príspevku na Facebooku.

Priatelia, kolegovia, blízki aj priaznivci od pondelka očakávali správy o tom, kedy si budú môcť špičkového filmára uctiť a dať mu svoje posledné zbohom. Lenže podľa najnovších informácií k pohrebu nedôjde a rodina sa zrejme s Jiřím rozlúči v súkromí podľa jeho posledného želania. On sám sa totiž pred smrťou vyjadril, že si neželá, aby mu najbližší usporiadali pohreb. 

Jiří Menzel si prial byť spopolnený
Zobraziť galériu (4)
Jiří Menzel si prial byť spopolnený  (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

„Smrti sa nebojím. Keď budem cítiť, že je so mnou zle, tak chcem umrieť. Nechcem byť na ťarchu. A nechcem pohreb. Mám len strach, aby to nebolo dlhé, blbé umieranie,” povedal v jednom zo svojich posledných rozhovorov pre Miloša Zapletala do knihy Nesmrteľní. Prianie Menzela bolo, aby bol spopolnený. 

Uviedol, že svoje pozostatky by chcel zanechať na mieste, ktoré bolo jeho srdcu mimoriadne blízke. „Bol by som rád, aby ho potom raz moja žena odviezla do Španielska, kam jazdíme každé prázdniny, a aby ho tam rozsypala. Máme to miesto veľmi radi a vlastne tam budem s babami stále,” vyriekol pred smrťou slová, z ktorých dnes až mrazí. 

Šokujúce rozhodnutie Jiřího Menzela
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram OM)

Viac o téme: PohrebJiří Menzel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu