Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bubeníka Horkýže Slíže zadržala NAKA za extrémizmus: Prvé vyjadrenie... Rušia koncerty?

Kapela Horkýže Slíže má vážny problém Zobraziť galériu (4)
Kapela Horkýže Slíže má vážny problém (Zdroj: Facebook Horkýže Slíže)

BRATISLAVA - NAKA má dnes rušno. Naše elitné komando dnes na Slovensku aj v susednom Česku zasahuje proti extrémizmu. Počas akcie s krycím názvom "Šašovia" malo byť doteraz zadržaných 9 ľudí. Medzi nimi aj bývalý manžel Zuzany Vačkovej Rastislav Rogel a takisto i Marek Viršík, bubeník kapely Horkýže Slíže.

O zásahu na svojom profile na sociálnej sieti informovala polícia Slovenskej republiky, bližšie informácie o zadržaných ale neuviedli. Spomínané známe mená ako prvý priniesol portál tvnoviny.sk. Medzitým sa Topkám poradilo získať vyjadrenie Zuzany Vačkovej, bývalej manželky Rogela, ktorý pre údajné extrémistické správanie už niekoľkokrát čelil problémom. Najnovšie u neho vraj našli zberateľské predmety s nacistickou a hitlerovskou tematikou. 

Elitné komando malo vykonať prehliadky bytov a taktiež aj nahrávacieho štúdia. Už v roku 2016 denník SME upozornil, že neonacistická skupina Krátky Proces, ktorej členom bol Rogel, nahrávala svoj album v HStudio. To vlastní práve bubeník kapely Horkýže Slíže Marek Viršík. „Netreba to riešiť, to sú hejterské záležitosti,“ povedal vtedy pre spomínaný denník. 

Mareka Viršíka (druhý zľava) mala zadržať NAKA
Zobraziť galériu (4)
Mareka Viršíka (druhý zľava) mala zadržať NAKA  (Zdroj: Facebook Horkýže Slíže)

Aktuálne si ale na neho došliapli muži zákona a jeho meno je údajne na zozname zadržaných. Keďže Viršík vystupuje aj ako manažér kapely, o jej ďalšom fungovaní sme sa informovali u českého zástupcu "Slížov", ktorý má na starosti ich booking pre našich západných susedov, kde by Horkýže mali v najbližších dňoch odohrať rovno niekoľko koncertov. 

„Nebudem to komentovať. Všetko beží, ako má, nič sa momentálne neruší. Ak by sa niečo dialo, dáme o tom vedieť prostredníctvom serióznych zdrojov,” povedal nám do telefónu Petr Fořt. S otázkou, ako budú riešiť najbližšie akcie a či majú za Viršíka náhradu, sme sa obrátili aj na gitaristu Horkýže Slíže Juraja Štefánika, ten ale do vydania článku na naše otázky nereagoval. 

Viac o téme: NAKAHorkýže SlížeMarek Viršík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu