Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

PRÁVE TERAZ Rogel s 2 členmi extrémistickej skupiny nakoniec nejdú do väzby

Rastislav Rogel
Rastislav Rogel (Zdroj: tip čitateľa, polícia SR)

BANSKÁ BYSTRICA - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, nezobral do väzby troch členov extrémistickej skupiny, herca a speváka kapely Krátky proces Rastislava R. s Karolom P. a Tomášom F., ktorých polícia zadržala v rámci akcie Šašovia v utorok (11. 8.) a obvinila zo zločinu výroby extrémistických materiálov. Vyšetrovať ich budú na slobode. Rozhodnutie je právoplatné.

Ako konštatoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, sudca v plnom rozsahu vyhovel jeho návrhu, čo znamená, že konštatoval dôvodnosť preventívnej väzby, pričom obvinených ponechal na slobode, pri nahradení väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka a uložením primeraných povinností a obmedzení. Sťažnosť preto nepodal.

"Tento postup navrhol prokurátor v už podanom návrhu na vzatie do väzby - uloženie zákazu vycestovať do zahraničia, uloženie zákazu kontaktu s ďalšími spoluobvinenými. Samotní obvinení nad rámec návrhu prokurátora navrhli ešte širší rozsah obmedzení a povinností, ako napríklad zákaz realizovať a zúčastňovať sa na vystúpení hudobnej skupiny Krátky proces, zákaz vyrábať propagačný materiál skupiny, povinnosť dočasne pozastaviť činnosť jej internetových stránok," konštatovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková s tým, že všetky tieto povinnosti a obmedzenia im sudca aj uložil.

V prípade je obvinených celkovo deväť osôb, z toho jeden občan Českej republiky. Na Slovensku bolo zadržaných osem osôb, päť prepustil vyšetrovateľ so súhlasom prokurátora na slobodu.

Viac o téme: VäzbaExtrémistiSúd Banská BystricaRastislav Rogel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu