Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Známy moderátor opäť pred súdom za pašovanie drog: Hrozí mu až 18 rokov!

Slávek Boura ešte vyhraté nemá. Stále mu hrozí trest až 18 rokov. Zobraziť galériu (4)
Slávek Boura ešte vyhraté nemá. Stále mu hrozí trest až 18 rokov. (Zdroj: Facebook S.B.)

PRAHA - Síce tvrdí, že je v tom nevinne, ďalšiemu súdu sa však pravdepodobne nevyhne. Bývalý moderátor TV Nova Slávek Boura (58) stále figuruje na zozname desiatok ľudí podozrivých z pašovania drog.

Polícia ukončila vyšetrovanie prípadu pašovania drog, do ktorého mala byť zainteresovaná aj niekdajšia hviezda českej televíznej stanice Nova. Hlavní organizátori mali pochádzať z Vietnamu a na pašovanie drog mali používať hlavne české dvojice s nižším príjmom.

Slávek Boura bol obvinený z pašovania drog.
Zobraziť galériu (4)
Slávek Boura bol obvinený z pašovania drog.  (Zdroj: Facebook S.B.)

Často páry cestovali prostredníctvom cestovných kancelárií cez USA, pričom časť ich batožiny mali tvoriť práve drogy ako kokaín, heroín či pervitín. Honorár za jednu z takýchto ciest sa mal pohybovať okolo 150 tisíc českých korún. Dohromady išlo o pašovanie stoviek kilogramov drog v hodnote približne 2 miliardy korún.

Slávek Boura naďalej pôsobí ako moderátor.
Zobraziť galériu (4)
Slávek Boura naďalej pôsobí ako moderátor.  (Zdroj: Facebook S.B.)

Jedným z 58 obvinených pašerákov má byť aj Slávek Boura. Ten sa už v minulosti snažil dokázať svoju nevinu, no zdá sa, že prípad sa preňho neskočil a čoskoro sa tak opäť postaví pred súd. „Mám strach z ľudí, pretože dokážu byť pekné svine, ale vzhľadom na to, že som nič nespravil, tak nemôžem mať strach. Iba ak z krivých obvinení a zo zlej justície,” povedal ešte začiatkom roka moderátor pre denník Blesk. „Jeden môj známy z toho bol obvinený a pretože mi zabezpečoval cesty do zahraničia, v rámci zisťovania vecí okolo novej cestovnej kancelárie, tak som do košíčka s tými ľuďmi spadol tiež,” vysvetľoval, ako sa do celého prípadu zamotal.

Slávek Boura sa cíti nevinný a tvrdí, že do prípadu bol zatiahnutý kvôli jednému zo svojich známych.
Zobraziť galériu (4)
Slávek Boura sa cíti nevinný a tvrdí, že do prípadu bol zatiahnutý kvôli jednému zo svojich známych.  (Zdroj: Facebook S.B.)

Vyšetrovateľ ale najnovšie podal návrh na obžalobu všetkých zadržaných v rámci operácie Vombat, ktorej úlohou bolo drogový gang odhaliť. Obžalobu však ešte musí schváliť štátny zástupca. Ak sa tak stane, moderátor sa už súdu pravdepodobne nevyhne a v prípade dokázania viny mu má hroziť, rovnako ako ostatným obžalovaným, trest desať až osemnásť rokov vo väzení.

Viac o téme: Slávek Boura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu