Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia v Dubaji zatkla medzinárodne hľadaného šéfa drogového gangu: Na krku má aj vraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

DUBAJ - Dubajská polícia zatkla v pondelok údajného šéfa gangu pašerákov kokaínu, ktorého označovali za najhľadanejšieho muža v Holandsku, informovala agentúra AFP.

Ridouan Taghi marockého pôvodu, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatykač za vraždu a pašovanie drog, bol zadržaný v dome v Dubaji. Šéf holandskej polície Erik Akerboom povedal, že Taghiho zatknutie bolo pre Holandsko "veľmi dôležité" a bolo výsledkom spolupráce medzi touto krajinou a Dubajom.

Taghi sa podľa dubajskej polície dostal do Dubaja pomocou falošného pasu a víz. Polícia hovorí, že "sa priznal ku všetkým zločinom". Podľa holandských médií bol obvinený z pašovania drog. Holandsko a Dubaj nemajú podpísanú vzájomnú zmluvu o vydávaní stíhaných osôb, úrady v oboch krajinách však podľa médií spolupracujú na jeho prevoze.

Holandsko má problémy s drogami a kriminálnym podsvetím, uvádza AFP s odvolaním sa na tohtoročnú správu, ktorú si dalo zhotoviť mestské zastupiteľstvo v meste Amsterdam. V septembri v Holandsku zastrelili právnika Derka Wiersuma, čo podľa AFP vystupňovalo napätie. Wiersum zastupoval svedka v súdnom procese voči Taghimu a ďalšiemu podozrivému hľadanému za podobné trestné činy.

Viac o téme: PašerákZatykačPolícia DubajHolandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu