Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bývalý moderátor sa postavil pred SÚD: Mal sa podieľať na pašovaní DROG... Hrozí mu 18 rokov väzenia!

Slávek Boura sa postavil pred súd. Zobraziť galériu (4)
Slávek Boura sa postavil pred súd. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Niekdajšia hviezda televíznej stanice Nova má na krku vážny problém. Moderátora Slávka Bouru (58) polícia obvinila z podieľania sa na pašovaní drog do USA a Austrálie. Mal byť súčasťou zločineckej skupiny, za čo mu hrozí 18 rokov väzenia. Na Krajskom súde v Českých Budějoviciach sa teraz konalo pojednávanie, na ktorom vypovedala svedkyňa... A známemu Čechovi svojimi slovami veľmi nepomohla!

Už pred tromi rokmi sme na Topkách informovali o prípade pašovania drog, do ktorého bola podľa všetkého zainteresovaná aj niekdajšia hviezda českej televízie Nova. Hlavní organizátori mali pochádzať z Vietnamu a na pašovanie využívali údajne najmä české dvojice s nižším príjmom.

Tie cestovali prostredníctvom cestovných kancelárií cez USA, pričom časť ich batožiny podľa zverejnených informácií tvorili drogy ako kokaín, heroín či pervitín. Honorár za jednu z takýchto ciest sa vraj pohyboval okolo 150-tisíc českých korún. Dokopy išlo o pašovanie stoviek kilogramov drog v celkovej hodnote cca 2 miliardy korún. 

Slávek Boura bol moderátorom Snídaně s Novou.
Zobraziť galériu (4)
Slávek Boura bol moderátorom Snídaně s Novou.  (Zdroj: Tv Nova)

Jedným z 58 obvinených je aj niekdajší moderátor rannej šou Snídaně s Novou Slávek Boura. Ten však svoju vinu razantne popiera. Napriek tomu sa v týchto dňoch musel postaviť pred Krajský súd v Českých Budějoviciach. Jeho ako jediného totiž identifikovala svedkyňa Kateřina H., ktorá obžalovaným ako majiteľka cestovnej agentúry vybavovala víza, objednávala lety a ubytovanie. 

Na to, koľko takých ciest bolo a ako prebiehalo odovzdávanie potrebných dokladov, si však už s odstupom 5 rokov nespomína. Samotný Boura sa k slovám svedkyne vyjadriť odmietol. „Už som všetko povedal v minulosti, takže už nič komentovať nebudem,“ napísal českému Blesku. Dávnejšie sa vyjadril, že do zahraničia chodil preto, aby napísal bedeker pre novú cestovnú kanceláriu.

A keďže nevyužil možnosť nižšieho trestu za priznanie svojej viny, bude musieť všetko vysvetľovať aj počas hlavného konania, ktoré malo začať už v októbri minulého roka, no nakoniec sa presunulo až na začiatok roka 2023. 

Bývalý moderátor sa postavil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Slávek Boura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu