Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Český spevák v šoku: So strelcom z Ostravy bol v intenzívnom kontakte!

Spevák priznal prepojenie s vrahom z Ostravy. Zobraziť galériu (6)
Spevák priznal prepojenie s vrahom z Ostravy. (Zdroj: Facebook D.S., Twitter/Policie ČR)

OSTRAVA - Celé Česko sa spamätáva zo šokujúcej streľby v ostravskej nemocnici, ku ktorej došlo v utorok ráno. Šokoval aj známy český spevák David Stypka (40), ktorý v roku 2017 obdržal prestížnu Cenu Anděl. Strelec ho pred pár týždňami kontaktoval!

Susedné Česko prežíva obrovský šok a smútok. Včera ráno došlo v ostravskej nemocnici ku streľbe, pri ktorej útočník zabil až šesť ľudí, čakajúcich na vyšetrenie. Podľa doterajších informácií mal byť strelec psychicky labilný a nahovárať si, že je smrteľne chorý. A zdá sa, že 42-ročný Ctirad, ktorý si po svojom ohavnom čine zobral život, nie je úplne neznámy ani českej hudobnej hviezde Davidovi Stypkovi.

David Stypka si za rok 2017 odniesol Cenu Anděl.
Zobraziť galériu (6)
David Stypka si za rok 2017 odniesol Cenu Anděl.  (Zdroj: Facebook D.Š.)

Víťaz prestížnej ceny Anděl 2017 David Stypka včera šokoval na svojom profile na sociálnej sieti, keď zverejnil príspevok v ktorom priznal, že s páchateľom bol v kontakte. „Taký ten pocit, keď si štrnásť dní píšete na messengeri s človekom, čo sa s vami nejak stotožňuje, a on potom zastrelí mnoho ľudí a nakoniec seba. Ctirad bol evidentne labilný, ale že až takto, to som, bohužiaľ, nespoznal. Fuck! Je mi to ľúto," napísal spevák na svojom profile.

David Stypka priznal, že s vrhom bol v kontakte.
Zobraziť galériu (6)
David Stypka priznal, že s vrhom bol v kontakte.  (Zdroj: Facebook D.Š.)

David totiž v októbri priznal, že mu lekári diagnostikovali rakovinu pankreasu. Podstúpil preto operáciu, pri ktorej mu nádor vyoperovali a momentálne sa podrobuje sérií chemoterapií. Po tom, ako sa s diagnózou priznal na sociálnej sieti, skontaktoval sa s ním práve Ctirad, ktorý bol presvedčený, že trpel rovnakým ochorením. Či práve to bolo dôvodom, prečo v nemocnici strieľal, nevedno.

Davidovi Stypkovi len nedávno diagnostikovali rakovinu pankreasu.
Zobraziť galériu (6)
Davidovi Stypkovi len nedávno diagnostikovali rakovinu pankreasu.  (Zdroj: Facebook D.Š.)

Spevák vo svojom príspevku taktiež spomenul, že sa za tragédiu necíti nijako vinný ani zodpovedný a na prípadné otázky nebude odpovedať. Keďže však celý prípad momentálne prešetruje polícia, je možné, že sa budú zaujímať aj o konverzáciu medzi spevákom a páchateľom, ktorý si krátko po svojom desivom vyčíňaní zobral život.

Viac o téme: David Stypka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu