Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hudobný svet v smútku: Zomrel obľúbený český spevák (†41)!

David Stypka zomrel po dlhej chorobe. Zobraziť galériu (3)
David Stypka zomrel po dlhej chorobe. (Zdroj: Facebook D.Š.)

PRAHA - Český hudobný svet je v šoku! Po dlhej chorobe dnes zomrel spevák, gitarista a textár David Stypka (†41). Od minulého roka bojoval s rakovinou pankreasu, no jeho zdravotný stav značne skomplikovala aj nákaza COVID-19.

Stypka bol držiteľom Ceny Anděl v kategórii Sólový interpret za rok 2017. Spolupracoval napríklad s Ewou Farnou, s ktorou naspieval hit Dobré ráno, milá, ja měl radost. Od minulého roka sa však držal v úzadí - diagnostikovali mu totiž rakovinu pankreasu. 

Hudobník boj s chorobou dnes prehral. Ako informovala rodina, David bol najvyše nakazený aj zákerným COVID-19. Krátko po tom, čo sa správa o jeho smrti dostala na verejnosť, zareagovala aj jeho kolegyňa a dobrá kamarátka Ewa Farná.

„Pred pár týždňami sme spolu písali texty u teba na terase, rozoberali život a smiali sa, že tak si ľudia asi nepredstavujú vznik popových piesní. Nemám v obľube smalltalk, s tebou to bol presne ten typ priateľstva, kde sme u nás doma do rána prekecali otvorene o všetkom, len nie povrchne. Písala som ti predvčerom správu: Snáď ti je lepšie, vieš ako, dýchaj. Doprdele David, nie sme vo veku, kedy kamaráti odchádzajú. Viac nie som schopná napísať, celá sa trasiem. Mám ťa veľmi rad a myslím teraz na tvoju ženu a tri deti,“ zverejnila speváčka. 

Viac o téme: David Stypka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu