Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zdravotný stav Otta Weitera (64) sa zlepšuje, ale... Hrozí mu transplantácia srdca!

Stav Otta Weitera sa zlepšuje. Zobraziť galériu (5)
Stav Otta Weitera sa zlepšuje.

BRATISLAVA - Spevák a producent Otto Weiter sa už od začiatku jari pasuje so zdravotnými problémami. Potom, ako ho museli urgentne hospitalizovať kvôli vážnemu zápalu srdcového svalu, sa jeho stav teraz výrazne zlepšil. Vydýchnuť si však úplne nemôže a lekári skloňujú aj slovo transplantácia.

Spevák má dôvod na radosť. Kým v marci mu jeho srdce pracovalo iba na pätnásť percent, najnovšie vyšetrenie ukázalo, že momentálne sa jeho výkon zdvojnásobil. Šlágrista je tak z najhoršieho vonku. Naďalej sa venuje príprave hudobnej relácie či koncertov, srší optimizmom a rozdáva úsmevy na všetky strany. Stav sa mu však nezlepšil len tak. Weiter musel výrazne obmedziť stres, pracovné vyťaženie, ale aj každodenné činnosti, napríklad v záhrade.

Zdravotný stav Otta Weitera
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook O.W.)

I keď si spevák na dovolenky v minulosti veľa času nenašiel, teraz sa snaží oddychovať aspoň doma, kde mu letné horúčavy spríjemňuje bazén. Najnovšie si dokonca s manželkou Andreou Fischer spravili 'opekačku'. „Pekne večer, keď zašlo slniečko, ja som zapálil oheň a sedeli sme pri ohníku a opekali sme si špekáčky a strašne sme sa rehotali, že máme jeden deň dovolenky," smeje sa spevák a pre Topky prezradil, že pre jeho manželku to bola vôbec prvá opekačka v živote.

Zdravotný stav Otta Weitera
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook O.W.)

To všetko sa teraz odrazilo na optimistických výsledkoch. Ako povedal, svoju úlohu zohralo aj to, že sa v mladosti závodne venoval športu a vyhýbal sa nerestiam, ako sú cigarety či alkohol. „Cítim tú zmenu, pretože už som na nohách od rána do večera, to už vydržím. To predtým neexistovalo, ja som na dvadsať minút vstal a prešiel som sa po obývačke a musel som si ľahnúť,” opísal Weiter výrazný rozdiel a priznal, že sa naučil viac počúvať svoje telo. Keď je teda unavený, nebojuje s ním a naordinuje si chvíľu oddychu.

Zdravotný stav Otta Weitera
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook O.W.)

Lekári však naďalej zostávajú opatrní a nenechávajú nič na náhodu. Zotavujúceho sa speváka dokonca pripravili na možnosť vážnej operácie. „Na jednej strane mi primár povedal, že je spokojný, na druhej strane mi dal podpísať papier, že ma dávajú do zoznamu na transplantáciu srdca,“ prezradil nám. Je to vraj pre prípad, že by sa mu stav zrazu zhoršil. Ak by totiž na zozname nebol, nevedeli by lekári v prípade potreby situáciu riešiť promptne.

Otto Weiter si však túto možnosť príliš nepripúšťa a na svoj zdravotný stav sa snaží pozerať s čo najväčším optimizmom. „Celkovo to beriem pozitívne, absolútne to neriešim,” povedal pre Topky dnešný oslávenec. K narodeninám mu želáme najmä veľa zdravia.

Viac o téme: Otto Weiter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu