Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rodičia zavraždeného Kuciaka a Kušnírovej zúria: FOTO Tieto slová Šufliarsky len tak neprehltne

Petrovi Šufliarskemu rodina zaslala naozaj zásadné slová Zobraziť galériu (4)
Petrovi Šufliarskemu rodina zaslala naozaj zásadné slová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Rodina zavraždeného novinára Jána Kuciaka (†27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej (†27) prežíva mimoriadne ťažké chvíle. Po najnovšom zverejnení otvoreného listu vidno, že majú ťažké srdce práve na bývalého prvého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho, ktorý sa z úradu stiahol po zverejnení komunikácie medzi ním a z objednávky tejto dvojnásobnej vraždy už obvineným Marianom Kočnerom.

Rodine Kuciakovcov nedá spávať bývalý blízky spolupracovník generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. Práve Šufliarskeho z prokuratúry vyšachovala medializovaná a z vyšetrovacieho spisu uniknutá SMS komunikácia medzi ním a obvineným Kočnerom. Šufliarsky vtedy reagoval tým, že zverejní celú komunikáciu. Potrebné však bolo povolenie druhej strany, ktoré Marian K. nedal. Šufliarsky teda vyše 400 SMS správ medzi ním a Kočnerom stále nezverejnil. Práve to prekáža aj rodinám, ktoré po dvojnásobnej úkladnej vražde prišli o svojich najbližších.

Peter Šufliarsky a Marian Kočner
Zobraziť galériu (4)
Peter Šufliarsky a Marian Kočner  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, TASR/Dušan Hein)

Pravda je viac ako predpis

Šufliarskemu preto poslali otvorený list, v ktorom jeho konanie kritizujú. Celý list na sociálnej sieti zverejnil Jánov brat Jozef Kuciak. "Ako prokurátor by ste mal vedieť, že zverejnenie potenciálne toxickej komunikácie nie je proti žiadnemu predpisu. Ako človek, ktorý robí chyby, ako človek, ktorý má strach, ako človek, ktorý má rodinu. Človek, ktorý vie, čo je báť sa o syna/o dcéru/o brata/o sestru by ste tiež mohli vedieť, že pravda je viac ako predpis. Že spravodlivosť je viac ako zákon, že priznanie viny je to, čo robí ľudí veľkými. Mali by ste komunikáciu s MK zverejniť. Žiadame vás o to," znie výzva v úvode listu.

Rodičia zavraždeného Kuciaka a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Jozef Kuciak)


OĽaNO v tom má jasno: Šufliarsky má odísť z Generálnej prokuratúry a ukázať smsky s Kočnerom


Vzali ste nám našich najbližších

List pokračuje odôvodnením, prečo by mal Šufliarsky k zverejneniu komunikácie pristúpiť. "Netušíte, čo prežívame. Zobrali nám najcennejšie, čo sme mali. Možno aj vaším pričinením boli zastrelení dvaja mladí ľudia a zničené životy ich blízkych. Viete, aké to je?" pýta sa zúfalo zdrvená rodina v liste. 

Predpremiéra dokumentu o Jánovi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

"Viem, cítite podporu, policajný prezident, niektorí kolegovia z prokuratúry (61:0), oligarchovia sa Vás zastanú, ale nič iné ako pravda Vás neočistí. Keď si večer pôjdete ľahnúť do postele, tešiť sa z prítomnosti svojich blízkych, spomeňte si, že nás to aj vďaka niektorým ľuďom na prokuratúre už nikdy nečaká, lebo ste nám tých najbližších vzali," tvrdí rodina v otvorenom liste, kde v závere stojí opätovná výzva na uverejnenie komunikácie.

Viac o téme: RodičiaOtvorený listJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu