Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tajomstvo vzťahu českých hercov: Bolo to vážne, ale... utiekla mu za Polívkom!

Josef Somr Zobraziť galériu (3)
Josef Somr (Zdroj: CT)

PRAHA - Český herec Josef Somr sa prvýkrát oženil len pred pár rokmi, keď mal 78 rokov. Kedysi mal ale vážny vzťah, v ktorom sa schyľovalo ku svadbe. Kolegyňa Evelyna Steimarová mu však ušla k Bolkovi Polívkovi, ktorému neskôr porodila dcéru Annu.

Josef Somr sa narodil 15. apríla 1934 a spočiatku si myslel, že bude pokračovať v stopách svojho otca, ktorý pracoval pre železnice. Nakoniec však vysvitlo, že nie je až tak technicky zdatný a po maturite si podal prihlášku na brniansku JAMU. 

Galéria: Český herec Josef Somr

Vo filmovom priemysle začal pôsobiť v roku 1964, keď dostal malú rolu v snímke Obžalovaný. A už čoskoro ho Jiří Menzel obsadil do svojich Ostro sledovaných vlakov. Ako uvádza jeho profil na stránke csfd.cz, čoskoro sa vyprofiloval na jedného z najlepších českých psychologických hercov. 

Divákom môže byť známy z filmov ako Páni kluci, Hvězda padá vzhůru, Tři veteráni, Slavnosti sněženek, Dobří holubi se vracejí, Černí baroni, Jak svět přichází o básniky, Anděl s dáblem v těle a mnohých ďalších. 

Tajomstvo vzťahu českých hercov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: CT)

V súkromí má po svojom boku manželku Jaroslavu, s ktorou sa oženil na jar 2012. Ide o sestru jeho dlhoročnej partnerky Zuzany, ktorá na konci marca 2011 podľahla rakovine. 

V minulosti to vyzeralo na svadbu s Evelynou Steimarovou, ktorá ich vzťah označila za akúsi svoju trinástu komnatu. Do kolegu staršieho o 11 rokov sa zahľadela pri nakrúcaní filmu Soukromá vichřice. „Obdivne som na neho hľadela, už bol slávny, ale vôbec som ho nezaujímala,” povedala herečka v minulosti pre časopis Vlasta. 

Somr si ju ale nakoniec všimol v divadle, kam na Mikuláša priviedla aj svoju dcéru Vendulku, z predchádzajúpceho vzťahu. „Sedel pri piane, Vendulka si suverénne prisadla a brnkala s ním. Vtedy sa ku mne otočil a povedal: Dievčatá, beriem vás obe,” prezradila, ako začal ich vzťah, ktorý sa nakoniec vyvinul do vážnej podoby a takmer vyústil až do svadby. 

Lenže herečka na nakrúcaní spoznala Bolka Polívku a osudovo sa do neho zamilovala. „Pepa Somr mi to dlho neodpustil, polovica kolegov sa so mnou nerozprávala a ja som sa im ani nečudovala,” okomentovala to úprimne mama herečiek Venduly Rytířovej a Anny Polívkovej. 

 

Josef Somr (vpravo) sa na pľaci stretol aj so svojím sokom v láske Bolkom Polívkom.
Zobraziť galériu (3)
Josef Somr (vpravo) sa na pľaci stretol aj so svojím sokom v láske Bolkom Polívkom.  (Zdroj: falcon)

Viac o téme: Josef Somr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu