Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zloduch vo filmoch, grázel aj v skutočnosti: Herec, feťák, násilník... Toto je brat krásnej Julie Roberts

Eric Roberts Zobraziť galériu (4)
Eric Roberts (Zdroj: SYFY US)

LOS ANGELES - Hoci je jedným z najproduktívnejších hercov v histórii, viac sa hovorí o jeho sestre Julii. Eric Roberts pritom patrí k tým najvýraznejším filmovým zloduchom. Obdobie, keď nesekal dobrotu, však má za sebou aj v súkromí.

Eric Roberts sa narodil 18. apríla 1956. Hoci sa zvyčajne hovorí o jeho mladšej sestre Julii, už na začiatku kariéry potvrdil svoje kvality. Hneď vďaka prvému filmu Kráľ cigánov (1978) sa mu podarilo získať prvú nomináciu na Zlatý glóbus. 

Zloduch vo filmoch, grázel
Zobraziť galériu (4)

Galéria: Herec Eric Roberts

Odborníci udeľujúci glóbusy si ho všimli aj v biografickej dráme Star 80 a v akčnom trileri Splašený vlak. Za túto úlohu bol nominovaný aj na Oscara ako herec vo vedľajšej úlohe. 

Roberts má na svojom konte viac ako 561 hereckých kreditov (tento údaj je z roku 2018) – ide o úlohy vo filmoch, seriáloch, krátkych a študentských filmoch a hlasovo v animovaných filmoch. Od roku 1970 má prvenstvo ako najproduktívnejší herec, celkovo patrí do prvej trojice v histórii filmového priemyslu. 

Roberts môže byť televíznym divákom známy aj z filmov ako Karate Tiger 5 a 6, Mrazivá vášeň, Špecialista, Let 534 v ohrození, Temný rytier, Expendables: Nezničiteľní. Objavil sa aj v seriáloch ako Hrdinovia, Kriminálka Las Vegas, Kravaťáci, Brooklyn 99. 

Zloduch vo filmoch, grázel
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lionsgate)

Veľmi často stvárňuje negatívne úlohy, s ktorými je dosť výrazné spätý. „Mal imidž zlého chlapca od 19 až do 59 rokov,” skonštatovala pred dvomi rokmi pre Vanity Fair jeho žena Eliza. 

Temnú stránku však istý čas ukazoval aj v súkromí. V roku 1987 bol zatknutý za držbu kokaínu a marihuany, navyše sa vzpieral a pokúsil sa napadnúť policajta. V roku 1995 bol zatknutý po tom, čo strčil svoju ženu proti stene. Následne vyhlásil, že končí s drogami. O svojej závislosti neskôr hovoril aj v televíznej šou, kde v jednej epizóde jeho žena a syn rozprávali o živote so závislým človekom. 

Jeho vzťahy so sestrou Juliou tiež neboli stále dobré. Ako deti po rozvode rodičov žili oddelene, no rozdelila ich aj jeho drogová závislosť a fakt, že Julia stála na strane jeho expartnerky, keď spolu bojovali o opatrovníctvo spoločnej dcéry. V roku 2004 povedal pre People, že sa uzmierili, keď sa Julia stala mamou dvojičiek. 

Eric Roberts je otcom herečky Emmy Roberts, ktorú má zo vzťahu s Kelly Cunningham. 

Emma a Julia Roberts
Zobraziť galériu (4)
Emma a Julia Roberts  (Zdroj: Instagram ER)

Viac o téme: Eric Roberts
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu