Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Herec z Čiernych barónov: Smrť bola pre neho vykúpením

Bronislav Poloczek Zobraziť galériu (5)
Bronislav Poloczek (Zdroj: CT)

PRAHA - Jeho tvár bola známa v celom Česku, ale aj na Slovensku. Bronislav Poloczek sa objavil vo filmoch ako Černí baroni, Copak je to za vojáka a tiež v mnohých seriáloch. Hral takmer do poslednej chvíle, no ku koncu života už bol upútaný na lôžko. Smrť bola pre neho vykúpením.

Bronislav Poloczek sa narodil 7. augusta 1939. Dnes je to presne 10 rokov odvtedy, čo opustil tento svet. Vo filmoch sa začal objavovať koncom 70. rokov minulého storočia. Hoci v 80. rokoch sa objavil v mnohých filmoch aj seriáloch, neboli to hlavné úlohy.

Začiatkom 90. rokov vznikol film Černí baroni a ten je doslova nezabudnuteľný – spolu s každým jedným hercom, ktorý v ňom účinkoval.  

Bronislav Poloczek
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Poloczek hral aj v nekonečnom seriáli Ulice, odkiaľ však odišiel, keď sa chcel radšej venovať divadlu. 

Herec z Čiernych barónov:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tv Nova)

Už v roku 2006 herca začali trápiť zdravotné problémy, no s kariérou sa nerozlúčil. Keď sa začal cítiť lepšie, vrátil sa pred kamery. Posledným filmom, v ktorom sa objavil, bola Saxána a Lexikon kouzel z roku 2011. 

Na konci života ho postihla srdečná príhoda a neskôr bol pripútaný na lôžko. Ako v deň jeho smrti, 16. marca 2012, informovali české médiá, s odchodom z tohto sveta bol zmierený a bol pre neho vyslobodením od bolesti. „Nechcel už žiť. Vlastne sa mu splnilo prianie. A hovorí sa mi to veľmi ťažko,” prezradila v tom čase Blesku Poloczkova kolegyňa a kamarátka Jiřina Bohdalová. 

Herec z Čiernych barónov:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tv Nova)

Viac o téme: Bronislav Poloczek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu