Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Prvá Bondgirl: Bohyňa sexu, ale... Au, tieto slová zabolia!

Ursula Andress Zobraziť galériu (3)
Ursula Andress (Zdroj: MGM)

LOS ANGELES/RÍM - Ursula Andress sa nezmazateľne vryla do dejín filmu ako prvé Bondovo dievča. Stala sa sexsymbolom, no Elvis Presley, ktorý s ňou tiež nakrúcal, nevnímal jej postavu ako príliš ženskú.

Modelku a herečku Ursulu Andress, ktorá sa narodila 19. marca 1936, možno bez obáv označiť za ženu jednej roly. V roku 1962 sa stala prvou Bondgirl a scéna, v ktorej sa jej božské telo v bielych bikinách vynára z morských vĺn, sa zapísala do dejín filmu.

Ursula Andress - bohyňa sexu. Súhlasíte?

„Za všetko vlastne vďačím bielym bikinám kúpeným za pár dolárov vo výpredaji,” priznala otvorene Andress, pri ktorej režiséri i publikum vždy viac oceňovali skôr fyzické prednosti, než herecké umenie. Švajčiarskej rodáčke síce bondovka Dr. No otvorila cestu do Hollywoodu, zo svojej škatuľky sa ale nikdy nedostala. Zato sa pravidelne objavovala v rebríčkoch najsexi žien všetkých čias.

Keď nakrúcala s Elvisom Presleym, jeho neskoršia žena Priscilla bola celá bez seba, aby zistila, či náhodou medzi nimi k niečomu nedošlo. Ursulu označila slovami bohyňa sexu. Samotný Elvis ale evidentne príliš očarený nebol. „Bože, je to veľká žena. Telo má ako muž – žiadne boky a plecia širšie ako moje. hanbil som sa dať si v jej blízkosti dole tričko,” zveril sa svojmu kamarátovi s pomerne nelichotivým hodnotením Ursulinej postavy. 

Ursula Andress a Elvis Presley
Zobraziť galériu (3)
Ursula Andress a Elvis Presley  (Zdroj: Paramount Pictures)

Okrem Dr. No natočila Andress aj parodickú "bondovku" Casino Royale z roku 1967 s Petrom Sellersom, hrala aj Afroditu v Súboji titanov (1981), v 90. rokoch sa objavila napríklad v talianskej sérii o princeznej Fantaghiró.

V živote oslnivej krásky sa objavil celý rad slávnych mužov. S niektorými len točila, s inými prežila románik. Zaplietla sa vraj s Jeanom-Paulom Belmondom, Ryanom O'Nealom alebo Warrenom Beattym, James Dean sa zase kvôli krásnej Ursule učil nemecky, aby sa mohli "hádať v inom jazyku". 

Vydatá bola herečka napriek tomu len raz, za amerického herca Johna Dereka. Niekoľko rokov potom žila so 15 rokov mladším Harrym Hamlinom, krásnym Perseom zo Súbojov titanov, s ktorým má syna Dimitriho.


Prvá Bondgirl: Bohyňa sexu,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Hamster Productions)

Viac o téme: Ursula Andress
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu