Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Dušan Cinkota sa rokmi nemení: Takto ale vyzeral, než mu drogy zničili život!

Dušan Cinkota Zobraziť galériu (9)
Dušan Cinkota (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Minulosť Dušana Cinkotu je poznačená drogami. Tie ho dokonca priviedli za mreže. Netreba však zabudnúť, že je aj skvelým hercom, ktorý bol obdarený talentom. Dnes oslavuje 48. narodeniny a nepochyne najväčším darom je pre neho nedávno narodený syn Oleg.

Dušan Cinkota sa narodil 13. októbra 1970 v Banskej Bystrici. Vyštudoval herectvo na VŠMU a už počas štúdia bol aktívny v Radošinskom naivnom divadle a neskôr aj v SND a na Novej scéne. Vďaka svojmu hlasu si ho mnohí spájajú s dabingom. Svoj hlas prepožičal napríklad Tomovi Hanksovi a nesmieme zabudnúť ani na postavu Chandlera v seriáli Priatelia. 

Takto vyzeral Dušan Cinkota v roku 1993 vo veselohre Výlety v pamäti.
Zobraziť galériu (9)
Takto vyzeral Dušan Cinkota v roku 1993 vo veselohre Výlety v pamäti.  (Zdroj: archív STV)

Talentovaný herec sa však zaplietol s drogami. Podľa vlastných slov ho k nim dohnala zvedavosť. V roku 2001 bol zatknutý za prechovávanie pervitínu. Odsúdený bol na dva roky, nakoniec ho po 13 mesiacoch prepustili. 

Dušan Cinkota počas súdneho pojednávania.
Zobraziť galériu (9)
Dušan Cinkota počas súdneho pojednávania.  (Zdroj: TASR)
 

Po prepustení z väzenia to Cinkota nemal vôbec ľahké. Vrátiť sa do divadiel, v ktorých účinkoval sa mu nepodarilo. Napokon dostal príležitosť v Divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene. V máji 2007 bol ale znovu zatknutý. Kvôli nečinnosti vyšetrovateľa bol napokon stíhaný na slobode. V tom čase sa Dušan znovu vrátil pred kamery. Zahral si v markizáckych seriáloch Ordinácia v ružovej záhrade, či Zita na krku.

Dušan Cinkota v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade.
Zobraziť galériu (9)
Dušan Cinkota v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Dušan Cinkota v seriáli Zita na krku.
Zobraziť galériu (9)
Dušan Cinkota v seriáli Zita na krku.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Koncom roka 2012 si ale Cinky vypočul krutú správu. Súd ho poslal za mreže na osem rokov. V lete - konkrétne 11. júla 2018 sa však mohol konečne slobodne nadýchnuť. Cinkotovi momentálne plynie 30-mesačná skúšobná lehota, počas ktorej bude sledovaný. 

Dušan Cinkota po prepustení z väzenia.
Zobraziť galériu (9)
Dušan Cinkota po prepustení z väzenia.
 

Drogy poznačili aj Cinkotov vzťah s kolegyňou Soňou Norisovou. „Celý vzťah som prefetoval, bola to moja vina a mrzí ma to, nevedel som to riešiť vtedy a neviem to riešiť ani teraz, zničil som ten vzťah drogami, je mi to ľúto,“ priznal herec. Ten počas pôsobenia vo zvolenskom divadle vytvoril hru s názvom Pikový kráľ. Po jednom z predstavení za ním prišli dve študentky, aby s ním spravili rozhovor. Jednou z nich bola jeho manželka Zuzka, ktorá mu nedávno porodila synčeka Olega. 

Dušan Cinkota s manželkou Zuzanou.
Zobraziť galériu (9)
Dušan Cinkota s manželkou Zuzanou.  (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: Dušan Cinkota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu