Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Je GLOBSEC pre Slovensko hrozbou? Korčokov tvrdý odkaz kotlebovcom: Máte šťastie, že žijete v liberálnej demokracii!

Podľa Ivana Korčoka Globsec hrozbou nie je: Extrémisti na čele s kotlebovcami potrebujú burcovať vášne. Zobraziť galériu (3)
Podľa Ivana Korčoka Globsec hrozbou nie je: Extrémisti na čele s kotlebovcami potrebujú burcovať vášne. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Facebook/ Ivan Korčok)

BRATISLAVA – Začiatok konferencie GLOBSEC 2023 Bratislava Forum je na spadnutie a príchod viac ako 1300 hostí zo 63 krajín sveta môžeme v hlavnom meste očakávať na konci mája Udalosť, na ktorej sa objavia aj tváre svetovej politiky ako Emmanuel Macron či Ursula von der Leyenová sa odštartuje už 29. mája. Niektoré skupiny Slovákov sa však proti konferencii búria. Nepáči sa im členstvo Slovenska v Európskej únii a NATO a celú udalosť vnímajú len ako ďalšiu hrozbu a poníženie našej štátnosti. Tento prístup sa však nepozdáva exministrovi rezortu zahraničia Ivanovi Korčokovi, ktorý dezinformáciám hovorí jasné nie.

Archívne video: Zuzana Čaputová na konferencii Globsec 2022

Prezidentka na konferencii Globsec: Ruský režim vedie vojnu proti hodnotám, Ukrajine treba ďalej pomáhať (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Exministra Korčoka k reakcii vyprovokovalo tvrdenie o kontrolách a zdržaniach na hraničných priechodoch so susednými krajinami, ktoré má byť údajne spôsobené práve konferenciou Globsec. „Toto hovoria tí, ktorí nevynechajú žiadnu príležitosť hecovať vášne na tom, že Slovensko patrí do NATO a EÚ. Aj preto sú po Slovensku (napr. na ceste do Terchovej) bilbordy, aby GLOBSEC vypadol zo Slovenska. Skrátka, pre kotlebovcov a spol. je GLOBSEC až taký nepriateľ, že potrebuje na boj proti nemu kupovať reklamu. Majú na to právo. Aj toto toleruje liberálna demokracia,“ napísal rozhorčený Korčok vo svojom statuse.

 

Čo má spoločné nadchádzajúca konferencia GLOBSEC, motorkárska partička Hells Angels, Smer, extrémisti, Kotlebovci a...

Posted by Ivan Korčok on Tuesday, May 23, 2023

Hrozbou nie je Globsec: Riziká vanú z iných smerov...

Podľa bývalého šéfa rezortu zahraničia je však pravda úplne inde. Hlavným dôvodom problémov, ktoré sú pripisované konferencii Globsec má byť uskutočnenie podujatia motorkárskeho klubu Hells Angels, s ktorým je spojené vysoké bezpečnostné riziko v kontexte ohrozenia verejného poriadku, čo je udané aj v dôvodovej správe.

„Samozrejme, že motorkárska žúrka spojená s incidentmi nikomu nevadí, ale GLOBSEC, ten teda vie ľudí dostať do ráže. Pochopiteľne, jeho účastníci, na čele s prezidentmi a premiérmi, ministrami sú samozrejme hrozba pre Slovensko. Nech vypadnú aj s GLOBSECOM ! Keďže to je absurdné, a teda pre verejnosť dostatočne chytľavé,“ priblížil Korčok.

Je GLOBSEC pre Slovensko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Riešením je podľa Korčoka strategická komunikácia

Riešením tohto problému má byť takzvaná „strategická komunikácia“. Práve tá by mala podľa exministra byť nástrojom, ako čeliť dezinformáciám. Práve dezinformácie sú jedným z hlavných dôvodov, prečo rastie tábor protivníkov slovenského členstva v NATO a EÚ. Podľa Korčoka sa v tomto smere situácia podcenila aj pri komunikácii ohľadom tohtoročného Globsecu.

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová na bezpečnostnej konferencii Globsec Bratislava Forum
Zobraziť galériu (3)
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová na bezpečnostnej konferencii Globsec Bratislava Forum  (Zdroj: TASR/Michal Svítok )

„Osobne sa teším na GLOBSEC , ktorý má tohto roku ozaj výnimočnú účasť. Debata z Bratislavy bude rezonovať po svete. Výkriky našich domácich "truľov" si vo svete nevšimne nikto, bohužiaľ je faktom, že  doma majú veľa poslucháčov lebo veci nedoťahujeme do konca. Tak teda, strategicky komunikujme !!!“ uzavrel exminister.

Viac o téme: ĽSNSIvan KorčokGlobsecKotlebovciDezinformácie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu