Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Títo politici by nás najlepšie reprezentovali v úlohe premiéra v zahraničí: Facka voličov OĽANO pre Matoviča!

Peter Pellegrini, Igor Matovič Zobraziť galériu (5)
Peter Pellegrini, Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Líder OĽaNO Igor Matovič v prieskume nepríjemne pohorel. Ľudia neveria, že by v úlohe premiéra dokázal dobre reprezentovať v zahraničí. V jeho reprezentáciu dokonca neveria ani voliči OĽaNO. Naopak, najviac veria expremiérovi Petrovi Pellegrinimu, ktorému dýcha na krk ďalší bývalý predseda vlády Robert Fico.

archívne video

Novozvolený premiér Ódor o výsledkoch prvého rokovania úradníckej vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V exkluzívnom prieskume agentúry Focus pre diskusnú reláciu televízie Markíza Na telo o tom, ktorý politický líder by dokázal Slovensko dobre reprezentovať v zahraničí v prípade, že by sa stal premiérom, Matovič veľkú dôveru nezískal. Ľudia mu v tejto roli dôverujú najmenej. Oslovení majú iného favorita a to dokonca aj voliči hnutia OĽaNO. 

Títo politici by nás
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Slováci najviac veria predsedovi strany Hlas-SD a bývalému premiérovi Petrovi Pellegrinimu (Hlas-SD). To, že by Slovensko dobre reprezentoval, si myslí 52 percent opýtaných a naopak, 47 percent si to nemyslí.

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (5)
Peter Pellegrini  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ďalší expremiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico by Slovensko v zahraničí dobre reprezentoval podľa 40 percent ľudí, opačný názor má 59 percent opýtaných.

Títo politici by nás
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Na tretiu priečku postavili respondenti lídra Demokratov Eduarda Hegera, ktorý ešte prednedávnom premiérsky post zastával a musel ho opusti po odvolaní vlády. Tomu, že by našu krajinu v zahraničí dobre reprezentoval, verí 26 percent z nich a 74 percent si to nemyslí.

Eduard Heger
Zobraziť galériu (5)
Eduard Heger  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Švrtým v poradí, kto by vedel podľa opýtaných dobre reprezentovať Slovensko vo funkcii premiéra v zahraničí, je Milan Uhrík z Republiky s 24 percentami. Po 23 percentnej dôvere dostali predseda Sme rodina Boris Kollár a líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. V závese za nimi je šéf KDH Milan Majerský a presne dvadsať percent získal Andrej Danko zo SNS. Ďalším v poradí je Richard Sulík (Saska) s 19 percentami a s výrazným odstupom za ním Marián Kotleba (ĽSNS) s deviatimi percentami.

Matovičovi neveria ani jeho voliči

Lídra OĽaNO Igora Matoviča si vie v úlohe premiéra dobre reprezentujúceho Slovensko v zahraničí predstaviť len sedem percent opýtaných. Naopak, až 93 z nich expremérovi, ktorý tento post zastával vyše roka, nedôveruje. 

Prieskum agentúra Focus realizovala od 19. do 26. apríla na vzorke 1013 respondentov.

Viac o téme: PrieskumIgor MatovičFocusPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu