Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kandidátka SNS je kompletná: Danko odmietol spájanie s KSS, do volieb pôjde spoločne s Tarabom

Dankovci na kandidátke nebudú mať členov KSS. Zobraziť galériu (3)
Dankovci na kandidátke nebudú mať členov KSS. (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Krátko s príchodom jari oznámila strana národniarov SNS na čele s Andrejom Dankom nový reštart a ambiciózny plán širokého spájania, ktorý nakoniec dotiahli do úspešného konca. Danko spojil sily s Tomášom Tarabom zo strany Život-NS, Slovenský patriot a Národná koalícia. Odmietli spojenie s KSS.

archívne video

Tarabovci sa spájajú s SNS a s Andrejom Dankom, vo veľkom skloňovali aj Romanu Tabák (Zdroj: FB/Tomáš Taraba)

Spoločná kandidátna listina

Mimoparlamentná SNS už nebude pokračovať v rokovaniach s inými subjektami o pripojení sa na spoločnú kandidátnu listinu do parlamentných volieb. Informoval o tom predseda strany Život-NS a nezaradený poslanec Tomáš Taraba.

Kandidátka SNS je kompletná:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Členov KSS na kandidátke nechcú

SNS sa tak podľa Tarabových slov rozhodla po dohode so stranami Život-NS, Slovenský patriot a Národná koalícia, s ktorými už sa na spoločnom postupe dohodla. "Ďalšie rokovania sa už budú viesť len s jednotlivými osobnosťami verejného a spoločenského života, medzi ktorými sú okrem iných aj Martina Šimkovičová a Ján Baránek," uviedol Taraba.

Strana v tomto zložení so spomínanými stranami odmietla pridať na kandidátku členov KSS, aj keď to najskôr bolo zákulisnou témou. Táto sa však nakoniec nepotvrdila, a samotný Danko odmietol účinkovanie kandidátov KSS aj po prejave, ktorý na zjazde strany mal.

Andrej Danko
Zobraziť galériu (3)
Andrej Danko  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Národniari už avizovali dohodu o spoločnej kandidátke so spomínanými subjektami. Podľa dohody by mal na konci dňa kandidátnu listinu tvoriť predseda SNS Andrej Danko s tým, že ostatné subjekty by sa k jednotlivým osobnostiam mali právo vyjadriť. Danko už informoval, že kandidátku posilní napríklad aj predseda strany Národná koalícia Rudolf Huliak.

Viac o téme: SNSAndrej DankoKandidátna listinaTomáš TarabaŽivot-NS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu