Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Matovič je opäť vo švungu, v statuse si podal známeho sociológa: Za tieto zvratky vám niekto platí?

Matovič si podal sociológa Michala Vašečku. Zobraziť galériu (3)
Matovič si podal sociológa Michala Vašečku. (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Šéf OĽaNO to v statuse opäť roztočil. Aj takto by sa možno dal nazvať posledný príspevok bývalého premiéra a exministra financií Igora Matoviča, ktorý má po dnešku ďalšieho verejne činného človeka, ktorého otvorene, až expresívne kritizuje. Opäť pritom vytiahol slovník, ktorí mnohí z minulosti dôverne poznajú a jeho terčom sa stal známy sociológ Michal Vašečka, ktorý popisoval aktuálnu situáciu po referende. Jeho stanovisko k nemu Matoviča dostalo do vývrtky.

archívne video

Matovič obviňuje ostatných a aj opozičných poslancov, že neprišli do práce (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Konflikt už aj s Vašečkom

Vašečka, ktorý bol hosťom v Denníku N, sa dostal do nevôľe bývalého financmajstra po tom, ako vraj podľa Matoviča v relácii nepriamo označil 1,2 milióna hlasujúcich za "blbých". "Podľa sociológa Michala Vašečku, ľudia, ktorí išli na referendum, nie sú ani “elementárne lucidní”. V jazyku týchto mudrcov je elementárne lucidný človek ten, kto má aspoň chvíľkovo záblesky zdravej mysle a úsudku," hnevá sa Matovič.

Sociológ Michal Vašečka
Zobraziť galériu (3)
Sociológ Michal Vašečka  (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Namyslenosť múdrosráčov z bratislavskej kaviarne a plat za zvratky

Slová Vašečku podľa Matoviča vraj svedčia skôr o "nedostatku intelektu pána samozvaného “sociológa” Vašečku, ako o nedostatku intelektu hlasujúcich". "Presne takáto “intelektuálna” neopodstatnená namyslenosť múdrosráčov hucká mnohých ľudí, aby využili svoj hlas ako zbraň. Presne takéto sprosté reči dávajú ľuďom pocit, že v tej bratislavskej kaviarni vlastne nimi všetci len opovrhujú," tvrdí expresívne líder OĽaNO.

Matovič si však poriadne udrel aj v závere statusu. "Je ľahké brať plat za takéto zvratky. Po jednej nočnej pri páse by dostal migrénku a šup na rok na péenku," kopol si Matovič. Ten sa takto kriticky vraj zachoval po odpovedi Vašečku na to, či sa zúčastní referenda: "Na referende sa nezúčastním. Čaká sa od kohokoľvek, kto je elementárne lucidný, iná odpoveď?".

Matovič je opäť vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Viac o téme: SociológStatusIgor MatovičMichal Vašečka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu