Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľké problémy na Mikulcovom rezorte: ÚVO sa pustilo do ministerstva vnútra, porušili zákon pri utečencoch!

Ministerstvo sa podľa ÚVO dopustilo porušenia zákona. Zobraziť galériu (2)
Ministerstvo sa podľa ÚVO dopustilo porušenia zákona. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Nadácia Zastavme korupciu dnes (2. 12. 2022) krátko pred obedom prostredníctvom sociálnej siete Facebook informovala, že Úrad pre verejné obstarávanie zamietol odvolanie rezortu vnútra a potvrdil pôvodné rozhodnutie o pochybení vo verejnom obstarávaní.

Reakcia strany OĽaNO potom, ako nebol Roman Mikulec odvolaný z funkcie ministra vnútra (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

ÚVO definitívne potvrdil rozhodnutie o porušení zákona zo strany Ministerstva vnútra pod vedením včera odvolávaného Romana Mikulca. K porušeniu zákona malo dôjsť na jar tohto roka, kedy ministerstvo bez súťaže zazmluvnilo eventovú firmu Dustream, ktorá má väzby na členov strany hnutia OľaNO.

 

KRÍZA NEOSPRAVEDLŇUJE S vojnou na Ukrajine nastala utečenecká kríza na východnej hranici. Na jej zvládnutie prinieslo...

Posted by Nadácia Zastavme korupciu on Friday, December 2, 2022

Firma blízka ministrovi Matovičovi a premiérovi Hegerovi

Ministerstvo s firmou podpísalo rámcovú zmluvu na 2,5 milióna eur. Firmu mal rezortu údajne odporučiť podnikateľ Július Slovák, ktorý sa priamo pozná s lídrom hnutia Igorom Matovičom a premiérom Eduardom Hegerom.

Veľké problémy na Mikulcovom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Tu došlo k pochybeniam

Podľa Rady ÚVO malo ministerstvo porušiť princípy transparentnosti, rovnakého zaobchádzania a princíp nediskirminácie hospodárskych subjektov.

Hovorkyňa rezortu vnútra, Mgr. Zuzana Eliášová poskytla stručné stanovisko: "Ministerstvo vnútra SR sa nestotožňuje so závermi predmetného rozhodnutia. Považuje ho za rozporné so zákonom aj skutkovým stavom a využije všetky právne prostriedky na jeho nápravu.  Zmluva so spoločnosťou Dustream production s.r.o bola ukončená ku dňu 10.6.2022 a činnosti na východnej hranici momentálne ministerstvo zabezpečuje vlastnými kapacitami."

Viac o téme: UkrajinaMinisterstvo vnútraUtečenciRoman MikulecEduard HegerDustream
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu