Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na priechode Vyšné Nemecké vrcholia prípravy: Nová vlna prichádzajúcich osôb z Ukrajiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké, ktorý bol na začiatku vojny na Ukrajine hlavným vstupným bodom pre utečencov, v týchto dňoch vrcholí príprava na fázu jeden pre prípadné zvýšenie počtu prichádzajúcich osôb z Ukrajiny. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

"To zahŕňa aj zimné úpravy - príprava elektrického pripojenia či vody na prevádzku v nízkych teplotách. Na základe kontingenčného plánu boli realizované tzv. floor plány, teda plány rozmiestnenia jednotlivých stanovísk v bezprostrednej blízkosti hraničného priechodu," načrtol rezort. V menšom meradle prebiehajú rovnaké prípravy aj na hraničných priechodoch Ubľa a Veľké Slemence.

Celkový počet osôb, ktoré vstúpili na územie SR od februárového vypuknutia vojny na Ukrajine, je 1.046.215. Dočasné útočisko udelili 103.941 žiadateľom. Zo Slovenska na Ukrajinu prešlo od 24. februára 826.966 ľudí. Minulý týždeň (12. - 18. 12.) prešlo na vstupe do Slovenskej republiky 19.308 osôb a Slovensko opustilo 22.376 ľudí. Z hľadiska príchodu a odchodu odídencov z Ukrajiny je podľa MV SR aktuálna situácia dlhodobejšie stabilná bez výrazných zmien.

Viac o téme: Hraničný priechodPrípravaVyšné NemeckéVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu