Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Úcta k starším by mala byť súčasťou našej každodennosti celý rok, tvrdí prezidentka

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Úcta k starším by mala byť súčasťou našej každodennosti po celý rok. Október ako mesiac venovaný tejto téme si to však pýta ešte o čosi viac. Uviedla to na sociálnej sieti prezidentka SR Zuzana Čaputová po utorkovej návšteve v petržalskej klubovni aktívnych seniorov v Bratislave.

Návšteva jej podľa jej slov ukázala, že aj starnúť sa dá aktívne. Vyzdvihla, že seniori vytvorili spoločenstvo spolupatričnosti, vzájomného rešpektu i motivácie stále sa učiť niečo nové.

 

Aj starnúť sa dá aktívne. Tak by sa dali zhrnúť moje dojmy, ktoré si odnášam z návštevy v Petržalskej klubovni aktívnych...

Posted by Zuzana Čaputová on Tuesday, October 4, 2022

"Petržalskú klubovňu denne navštívi niekoľko desiatok seniorov a pestrá ponuka aktivít im pomáha prekonať pocit osamelosti. Navyše klubovňa funguje v úzkom prepojení na Univerzitu tretieho veku pri Ekonomickej univerzite, čo otvára možnosti, aby sa aj seniori stali študentmi pripravenými rozširovať svoje obzory," skonštatovala hlava štátu.

Dodala, že dôchodcovia sa jej v neformálnom rozhovore aj posťažovali, a to najmä na zdražovanie. "Vnímajú, ak sú z dôvodu veku diskriminovaní v zdravotníctve alebo v službách, či dokonca sa im dáva najavo, že sú spoločnosti na príťaž," doplnila prezidentka.

Viac o téme: PrezidentkaSenioriZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu