Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Odvolanie Matoviča je jediné riešenie, aby Slovensko vyšlo z krízy, tvrdí Raši: Zdržuje to schvaľovanie zákonov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Odvolanie Igora Matoviča (OĽANO) z funkcie ministra financií je jediným riešením na to, aby Slovensko vyšlo z krízy. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike to vyhlásil podpredseda Hlasu-SD a nezaradený poslanec Národnej rady SR Richard Raši. Koaličný poslanec Peter Kremský z OĽANO reagoval, že odvolávanie Matoviča a predtým ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) zdržuje schvaľovanie zákonov v parlamente. Nerozumie, na čo je to dobré.

Kremský si myslí, že opozícia nebude mať v utorok (4. 10.) na odvolanie Matoviča dostatok hlasov. "Zásadnou otázkou je, aký dres si oblečú poslanci okolo Tomáša Tarabu," povedal Raši. Matovičov odchod z rezortu financií si podľa neho želá väčšina Slovenska.

ARCHÍVNE VIDEO Igor Matovič rečnil v parlamente pri jeho odvolávaní dve a pol hodiny: Sulíka prirovnal k Putinovi

Igor Matovič rečnil v parlamente pri jeho odvolávaní dve a pol hodiny: Sulíka prirovnal k Putinovi (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Záujmom koalície je, aby boli ceny energií znesiteľné pre občanov

V súvislosti s energetickou krízou predseda parlamentného výboru pre hospodárske záležitosti Peter Kremský zdôraznil, že záujmom koalície je, aby boli ceny energií znesiteľné pre občanov, verejný sektor a aj firmy. "Riešenia pre firmy a verejný sektor sú na ceste," vyhlásil s tým, že domácnosti budú mať ceny energií zastropované. Poukázal na to, že parlament už schválil krízový plán, ktorým by mohol štát v najkrajnejšom prípade siahnuť na elektrinu vyrobenú na Slovensku. Raši reagoval, že koalícia zatiaľ v riešení krízy zlyhala.

VIDEO Minister hospodárstva Hirman informuje, že EÚ má plán zastropovať ceny plynu na únosnej úrovni pre odberateľov

Minister hospodárstva Hirman informuje, že EÚ má plán zastropovať ceny plynu na únosnej úrovni pre odberateľov (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Raši hovorí o rapídne zhoršenej situácii v zdravotníctve 

Podaním hromadných výpovedí lekárov hrozí slovenskému zdravotníctvu podľa podpredsedu Hlasu-SD kolaps. Hovorí o manažérskych zlyhaniach šéfa rezortu zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO). "Situácia na zdravotníckom trhu sa rapídne zhoršila počas pandémie, keď začal v Európe doslova boj o zdravotníka. Na to reagovali krajiny tým, že začali zdravotníkom zvyšovať platy," podotkol v relácii Raši.

Odvolanie Matoviča je jediné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk / Vlado Anjel)

Problém vidí v meniacich sa podmienkach odborárov

Kremský považuje za dôležité, aby minister zdravotníctva rokoval s odborníkmi a hľadali spolu riešenie. "Pokiaľ viem, minister tak aj robí," dodal. Problém vidí v meniacich sa podmienkach odborárov. Ministerstvo zdravotníctva má počas najbližších dvoch mesiacov priestor na to, aby sa s odborármi definitívne dohodlo. "Výpovede sa dajú stiahnuť, treba o tom rokovať," zopakoval koaličný poslanec.

Viac o téme: KrízaOdvolávanieIgor MatovičRichard RašiPeter KremskýRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu