Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Svetoví politickí lídri sú v kolotoči dovoleniek: Takto to roztočil Heger a Čaputová, Macron je ako z bejvoču

Politici sa počas leta odviazali na dovolenkách. Zobraziť galériu (4)
Politici sa počas leta odviazali na dovolenkách. (Zdroj: Profimedia.sk, Instagram/eduardheger, zuzanacaputova)

BRATISLAVA/PARÍŽ - Od politickej práce si chcú cez leto poriadne oddýchnuť, no nemajú na to veľa dní. Napriek tomu ich chcú všetky využiť do posledného a nezaháľajú ani v mesiaci august. Hoci sa leto už prehuplo do druhej polovice, naši, ale aj svetoví politickí lídri si naplno užívajú na bicykloch, festivaloch či pri mori. Pozrite sa sami.

archívne video

Heger sa s Macronom počas druhého dňa summitu v Bruseli rozprával aj o jadrovej energetike (Zdroj: Úrad vlády SR)

Tancujúci Heger na festivale

Prázdniny si po svojom poňal aj náš premiér Eduard Heger (OĽaNO), ktorý sa rozhodol v polovici augusta zavítať na festival Goralov na Spiši v Bachledovej doline. Verejnosť prekvapili hlavne jeho "tanečné" fotografie z tejto veselice. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eduard Heger (@eduardheger)

Prezidentka sa rozhodla pre dvojkolesového tátoša

Ani naša hlava štátu Zuzana Čaputová neostala sedieť v Prezidentskom paláci, ale vybrala sa s partnerom Jurajom Rizmanom na potulky Slovenskom. Neboli len po svojich, ale na pomoc si zohnali bicykle. "V nohách máme vyše 240 kilometrov v Malých Karpatoch, na Záhorí a po Južnej Morave. Nenáročná trasa plná histórie, kultúry a prírodných krás. Nádherná príroda okolo rieky Morava - trojmedzie Česka, Rakúska a Slovenska na sútoku Moravy a Dyje, čarovné zátopové lúky a lesy Záhoria, či malebné karpatské vinohrady. Ale aj historické skvosty, ako je kostol svätej Margity Antiochijskej pri Kopčanoch, či Mikulov a Lednicko-valtický areál zapísaný na zozname kultúrnych pamiatok UNESCO," pochvaľuje si voľný čas Čaputová.

Bicykel je podľa Čaputovej vraj skvelý spôsob, ako spoznávať krajinu a pritom urobiť niečo aj pre svoje zdravie a životné prostredie.

Francúzsky prezident Macron je ako zo známeho seriálu o záchranároch

Zaujímavé je to však ale aj za našimi hranicami. Zamerali sme sa aj na dovolenku francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, ktorý si podľa oficiálneho vyjadrenia jeho spolupracovníkov mal momentálne užívať dovolenku. Zábery z Francúzskej riviéry ukazujú, že Macron to má rád aj veľmi dobrodružne a na vlnách divokých vôd.

Svetoví politickí lídri sú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia.sk)

Aj ďalšia fotografia evokuje podobnosť so známym "bejvočom". "Vyrobený" Macron na nej oddychuje na plážovej stoličke.

Svetoví politickí lídri sú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia.sk)

Johnson sa rekreoval v Grécku, zožal za to aj kritiku

Britský Mirror zase prichytil končiaceho premiéra Borisa Johnsona na dovolenke v Grécku. Ten už odletel na svoju druhú dovolenku v priebehu niekoľkých týždňov. Johnsona spolu s manželkou objavili náhodní okoloidúci v gréckom supermarkete.

"Pre Borisa Johnsona je to všetko len jedna veľká párty, zatiaľ čo krajina zápasí s krízou životných nákladov," kritizujú za extravagantné výlety Johnosna labouristi, ktorí upozorňujú na to, že krajina je v kríze, zatiaľ čo premiér sa oddáva dovolenkovým radovánkam.

Boris Johnson
Zobraziť galériu (4)
Boris Johnson  (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Dunham)

Rekreuje sa aj Cigániková

Aj slovenská predsedníčka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková zavítala do slnečnej Malorky, konkrétne do mesta Cala Millor. Z nej odovzdala verejnosti množstvo záberov z letnej dovolenky a prispela aj videom, kde v šnorchli a plutvách skáče do mora čelom vzad.

Viac o téme: PoliticiDovolenkaZahraničieBoris JohnsonEmmanuel MacronZuzana ČaputováEduard HegerPetr Fiala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu