Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Medzinárodný škandál! Trump sa chválil špinou na Macrona: Tajné dokumenty o jeho sexuálnom živote

Donald Trump a Emmanuel Macron Zobraziť galériu (2)
Donald Trump a Emmanuel Macron (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik)

WASHINGTON - Predstavitelia Paríža a Washingtonu sa snažia získať odpovede po tom, čo jedna z položiek na zozname dokumentov FBI zabavených z Trumpovho majetku bola nazvaná „informácie o francúzskom prezidentovi“, uvádza Rolling Stone.

Bývalý americký prezident Donald Trump sa dlhé roky chválil blízkym spolupracovníkom, že pozná podrobnosti o sexuálnom živote francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, získané z „spravodajských“ brífingov, informoval  Rolling Stone s odvolaním sa na „dvoch ľudí, ktorí o tejto záležitosti vedia“.

Tento problém sa opäť dostal do centra pozornosti po razii FBI v Trumpovom sídle Mar-a-Lago, počas ktorej úrady zadržali citlivé dokumenty vrátane jedného s názvom „informácie o francúzskom prezidentovi“.

Nie je známe, či predmetný dokument obsahoval podrobnosti o Macronovom osobnom živote. Rolling Stone tiež nepotvrdil, či zadržané informácie týkajúce sa Macrona pochádzali od amerických tajných služieb. Časopis však uviedol, že „samotné odhalenie existencie (dokumentu) spustilo transatlantické šialenstvo.

Francúzski a americkí predstavitelia sa v súčasnosti snažia zistiť, čo mal Trump na Macrona a francúzsku vládu, a posúdiť, či došlo k významnému narušeniu národnej bezpečnosti, uviedol Rolling Stone s odvolaním sa na „dva ďalšie zdroje oboznámené so situáciou“.

Verejne však francúzska vláda mlčí. „Nebudeme sa vyjadrovať k súdnemu konaniu v cudzej krajine – v tomto prípade v Spojených štátoch,“ povedal predstaviteľ Elyzejského paláca.

Donald Trump a Emmanuel Macron
Zobraziť galériu (2)
Donald Trump a Emmanuel Macron  (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik)

Realitný magnát Trump sa dostal k politickej sláve falošným propagovaním znalosti rodného listu Baracka Obamu. Potom, keď bol Trump v úrade, pravidelne sľuboval – ale nikdy nezverejnil – škodlivé dôkazy o svojich domnelých nepriateľoch. Pravidelne tiež poukazoval na „konflikty“, ktoré boli buď prehnané, alebo žiadne, pokiaľ ide o ľudí, ako je bývalý riaditeľ FBI James Comey alebo Robert Mueller, ktorí viedli vyšetrovanie prepojení medzi Trumpovou kampaňou a Ruskom.

Neskôr bol Trump dokonca obvinený, že zadržiaval vojenskú pomoc Ukrajine ako páku na to, aby prinútil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského vyšetriť syna vtedajšieho kandidáta na prezidenta Joea Bidena.

Trump a Macron mali počas úradovania amerického prezidenta napätý vzťah. Zatiaľ čo sa títo dvaja spočiatku chovali k sebe prívetivo – Trump držal Macrona za ruku, objímal ho a dokonca svojmu francúzskemu kolegovi odstraňoval lupiny z ramena – napokon sa okrem iných tém dostali do sporu o politiku NATO a Trumpov izolacionizmus.

Viac o téme: Sexuálny životTajné informácieDonald TrumpEmmanuel Macron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu