Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prokurátor podal návrh na väzbu Norberta Bödöra: Súd bude rozhodovať v nedeľu

Norbert Bödör Zobraziť galériu (3)
Norbert Bödör (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - O návrhu na vzatie do väzby obvineného nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra začne sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku rozhodovať v nedeľu (16. 1.) od 9.00 h. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra zadržali vo štvrtok (13. 1.) v súvislosti s kauzou Valčeky len pár hodín po tom, čo ho prepustili. Tá sa podľa medializovaných informácií týka ekonomickej trestnej činnosti v súvislosti s fiktívnymi dodávkami ocele.

Kauza Valčeky

"Po jeho zadržaní vyšetrovateľ vykonal všetky potrebné úkony a po ich vyhodnotení rozhodne o ďalšom postupe," spresnila Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru s tým, že priebeh vyšetrovania kauzy je plynulý. Ako ďalej uviedla, štvrtkové zadržanie vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry súvisí s obavou, že by mohol obvinený Norbert Bödör ovplyvňovať svedkov a pokračovať v trestnej činnosti.

Prokurátor podal návrh na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

"Vzhľadom na súčasné štádium trestného stíhania nebude Úrad špeciálnej prokuratúry v danej veci poskytovať žiadne bližšie informácie," uviedol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Bödör čelí obvineniam vo viacerých kauzách

Bödör čelí obvineniam aj v kauzách Očistec, Judáš a Dobytkár, kde sa má začať súdny proces v apríli tohto roku. Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico hovorí v súvislosti so štvrtkovým (13. 1.) zadržaním podnikateľa Norberta Bödöra o porušovaní ľudských práv. Tvrdí, že obvinený nitriansky podnikateľ je nevinný.

Prokurátor podal návrh na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Kritizuje spôsob zadržania Norberta Bödöra Hovorí, že obhajobe nebolo umožnené nazrieť do spisu. "Toto je čistý fašizmus Lipšica, Mikulca, Matoviča, Hamrana a ďalších, ktorí sú na dennej báze usvedčovaní z toho, že porušujú základné ľudské práva," vyhlásil Fico na sociálnej sieti.

Polícia koná iba v súlade so zákonom, hovorí minister

Polícia koná aj bude konať iba v súlade so zákonom. Uviedol to minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) v reakcii na vyjadrenia Fica. "Nie je pre mňa žiadnym prekvapením, že si poslanec Fico po dvanástich rokoch vo vláde a dvoch rokoch v opozícii stále nedokáže predstaviť, že minister vnútra ani prezident Policajného zboru ani náznakom nezasahujú do vyšetrovaní a dokonca o nich nie sú ani informovaní," uviedol. Dodal, že platí prezumpcia neviny, čo vedia najlepšie aj samotní vyšetrovatelia.

Viac o téme: VäzbaSúd Norbert Bödör
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu