Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vytočený Kollár a TVRDÝ ODKAZ pre Lipšica: Očakávam, že sa ospravedlníte!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic spôsobil ešte v piatok senzáciu, keď priamo na pôde parlamentu vyslovil podozrenia, že ho cestou sledovalo auto, ktoré malo patriť Slovenskej informačnej službe (SIS). Jeho slová vyvolali takmer okamžitú reakciu, podpísali sa pod vzťahy v koalícii a zvolaný bol aj výbor. Potom však prišiel zlom. Lipšic dnes totiž prišiel s vysvetlením a vec chce uzavrieť. Predseda parlamentu a koaličnej Sme rodina mu však dal najavo, že to také jednoduché nebude.

Potom, ako kauza možného sledovania šéfa špeciálnej prokuratúry rezonovala v podstate počas celého víkendu, sa dnes Lipšic vyjadril k téme opäť, avšak už v miernejšom duchu. „Bolo mi bezpečnostnými zložkami objasnené, že išlo o individuálne zlyhanie vodiča jednej z bezpečnostných zložiek, a tým to považujem za vyriešené," stručne jeho slová dnes citoval Denník N. Vodič mal tiež absolvovať detektor lží, kde sa potvrdilo, že nešlo o akciu zameranú proti špeciálnej prokuratúre.

 

Nie pan specialny prokurator NIE JE TO VYRIESENE . Ocakavam ze sa ospravedlnite Slovenskej informacnej sluzbe ze ste ich...

Posted by Boris Kollár on Monday, September 20, 2021

 

Za vyriešenú ju však nepovažuje predseda parlamentu Boris Kollár. Ten sa po škandále, ktorý Lipšicove slová vyvolali, odmieta uspokojiť s tým, že špeciálny prokurátor celú vec takto jednoducho uzavrel. "Nie pán špeciálny prokurátor, NIE JE TO VYRIEŠENÉ. Očakávam, že sa ospravedlníte Slovenskej informačnej službe, že ste ich klamlivo zatiahli do prebiehajúcej kauzy a do médií ste lživo uvádzali, že vás sleduje SIS napriek tomu, že ste o tom nemali dôkazy. A teraz sa pravda ukázala, že to bol niekto iný," odkázal mu Kollár.

Lipšic svoje podozrenia vyslovil pred piatkovým rokovaním Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť na ktorý bol prizvaný. Naznačil, že ho cestou prenasledovalo auto s neexistujúcimi „ešpézetkami“. „Slovensko stále považujem za bezpečnú krajinu. My sme napríklad mali sprievod z Pezinka vozidla s neexistujúcim evidenčným číslom vozidla,“ povedal. Dodal tiež, že to už "prekročilo mieru."

Vyslovil tiež presvedčenie, že  mnohé z udalostí, ktoré sa v posledných dňoch udiali pri vyšetrovaní veľkých káuz, organizuje práve tajná služba. Minulý pondelok boli zadržaní štyria príslušníci NAKA a poverený riaditeľ ÚIS Peter Scholtz.

Vytočený Kollár a TVRDÝ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Slovenská informačná služba pripadla po voľbách 2020 do rúk Kollárovej Sme rodina. Šéfom sa stal Vladimír Pčolinský, brat poslanca Petra Pčolinského a manžel poslankyne Adriány Pčolinskej, obaja sú vo farbách strany Sme rodina.

Potom, ako bol Vladimír Pčolinský zadržaný a obvinený, na čele tajných skončil. Novým šéfom SIS sa stal Štefan Aláč, ďalší nominant strany Sme rodina.

Lipšic má podozrenie, že aj cestou na výbor ho sledovalo motorové vozidlo s neexistujúcim číslom ŠPZ (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Matovič hovoril o odobratí SIS Sme rodina

Lipšicove piatkové slová o možnom sledovaní vyvolali pritom okamžitú reakciu aj na politickej scéne. Poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) hovoril takmer okamžite o iniciovaní mimoriadneho rokovanie Osobitného kontrolného výboru na kontrolu činnosti SIS, ktorý sa mal konať v stredu.

Minister financií a šéf hnutia OĽaNO Igor Matovič dokonca v nedeľu v relácii TA3 V politike povedal, Lipšic pri podozreniach o sledovaní jeho osoby SIS vychádza z informácií, ktoré má a treba tomu dávať dôležitosť. Ak by to bola pravda, išlo by podľa neho o obrovské zlyhanie SIS. "Ak by sa preukázali slová Daniela Lipšica, že by za týmto 'hataním' spravodlivosti bola činnosť SIS, treba buchnúť po stole a zobrať tento post Sme rodina," doplnil.

 

Viac o téme: Daniel LipšicSISBoris Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu