Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prokurátor ešte nerozhodol o sťažnostiach bývalého šéfa inšpekcie Petra Scholtza

Peter Scholtz, inšpekcia
Peter Scholtz, inšpekcia (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - O sťažnostiach bývalého povereného šéfa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Petra Scholtza a štyroch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) voči uzneseniu o vznesení obvinenia zatiaľ prokurátor nerozhodol.

"O sťažnostiach obvinených nebolo doposiaľ rozhodnuté, a to vzhľadom na skutočnosť, že obhajca dvoch obvinených podal voči prokurátorovi Generálnej prokuratúry (GP) SR, ktorý má vec pridelenú, námietku zaujatosti," spresnil hovorca GP SR Dalibor Skladan.

Vysvetlil, že príslušný prokurátor sa najskôr musí vysporiadať s predmetnou námietkou zaujatosti a až potom bude možné rozhodnúť o sťažnostiach.

Štvoricu vyšetrovateľov a Petra Scholtza zadržali vyšetrovatelia Úradu inšpekčnej služby 13. septembra. Obvinili ich zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Dvoch z nich obvinili v trestnej veci ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov. Krajský súd v Bratislave ich 1. októbra prepustil z väzby na slobodu a skonštatoval, že ich trestné stíhanie je neopodstatnené. Vyšetrovateľ NAKA Pavol Ď. čelí aj obvineniu z trestného činu marenia úlohy verejného činiteľa z nedbanlivosti.

Viac o téme: ProkuratúraNAKAÚrad inšpekčnej službyPeter Scholtz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu