Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prezidentku čaká mimoriadne náročný deň: Posledná rozlúčka Zuzany Čaputovej s milovaným otcom (†79)

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/Jana Birošová)

BRATISLAVA/PEZINOK - Mimoriadne komplikované a ťažké dni teraz prežíva prezidentka Zuzana Čaputová. Okrem toho, že počas uplynulého týždňa sa angažovala aj počas návštevy pápeža Františka, na jej konci sa musela veľmi ťažko vyrovnávať s krutou ranou osudu. Jej otec Štefan Strapák totiž navždy odišiel práve počas posledného dňa návštevy Svätého Otca. Dnes sa s tým svojim musí rozlúčiť navždy.

Práve dnes sa totiž podľa našich informácií uskutoční pohreb jej zosnulého otca. Hlavu štátu tak čaká jeden z jej najťažších dní života. Oporu a pocit súdržnosti jej v posledných dňoch pravdepodobne dával aj sám Svätý Otec František, ktorý sa s ňou lúčil na bratislavskom letisku.

Práve na rozlúčkovom ceremoniále viacerí postrehli, že niečo nie je v poriadku a prezidentka pôsobí smutným dojmom. Tá verejnosti smutnú správu na sociálnej sieti neskôr potvrdila. "Dnes som sa rozlúčila na letisku so Svätým Otcom. V duchu som ale so slzami kývala aj tomu svojmu," píše v príspevku smutná prezidentka.

Prezidentku čaká mimoriadne náročný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram.com/zuzana_caputova)


Prezidentka Čaputová na letisku so slzami v očiach: FOTO V najhoršej chvíli života ju utešoval sám pápež!


Odišiel v pokoji

Prezidentka už dávnejšie naznačila, že jej otec sa začal pasovať s ťažkou chorobou a verila, že tento boj vyhrá. "Napokon došlo v jeho zdraví k obratu, z fatálneho je jeho stav teraz nepochopiteľne „vynikajúci“, ako povedal primár. Bol to zázrak? Možno áno, no tento zázrak umožnil otec, pretože on to nikdy nevzdal," tvrdila ešte pred troma rokmi Čaputová.

Na letisku Čaputová len ťažko zakrývala emócie.
Zobraziť galériu (4)
Na letisku Čaputová len ťažko zakrývala emócie.  (Zdroj: reprofoto RTVS)

Pápež mu ešte naposledy požehnal

Začiatkom minulého týždňa sa však jeho stav zhoršil. "V pondelok ešte vnímal, keď som mu povedala, že mu pápež požehnal. Odišiel v pokoji, doma, v starostlivosti rodiny. Ďakujem za všetko, Oci," píše v ďalších riadkoch užialená prezidentka, ktorá dá dnes otcovi posledné zbohom.

Archívna fotografia Čaputovej s otcom
Zobraziť galériu (4)
Archívna fotografia Čaputovej s otcom  (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

Viac o téme: OtecPohrebZuzana ČaputováŠtefan Strapák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu