Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tak toto je tvrdý úder do vlastných radov: Krajčí sa obul do svojich nástupcov, schytali to Heger aj Lengvarský

Krajčí kritizoval postup pri Sputniku, keď nastúpil Heger a potom Lengvarský. Zobraziť galériu (2)
Krajčí kritizoval postup pri Sputniku, keď nastúpil Heger a potom Lengvarský. (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák, Topky/Maarty, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Toto tu nebýva často. Je známe, že pred niekoľkými mesiacmi rady ministerstva zdravotníctva musel ako ich priamy šéf opustiť minister Marek Krajčí (OĽaNO), ktorý sa tiež spomína pri nákupe ruskej vakcíny Sputnik. No ten sa po dlhom čase vyjadril k svojim náhradníkom, ktorými bol chvíľu dnešný premiér Eduard Heger a neskôr Vladimír Lengvarský. Aj v tomto prípade ide o Sputnik a Krajčí sa posťažoval na ich kvalitu práce na rezorte!

Ten tak urobil v televízii TA3 v relácii Téma dňa, kde bol diskutovať aj s ďalším exministrom zdravotníctva z Hlasu-SD Richardom Rašim. Krajčí sa začal počas diskusie sťažovať na postup a nasadenie v prípade ruskej vakcíny Sputnik V. Prišlo totiž na krájanie chleba a otvorila sa téma nízkeho záujmu o vakcínu, hoci Krajčí kedysi sám s expremiérom Matovičom hovorili o stovkách tisícoch záujemcoch, ktorí by boli ochotní sa touto vakcínu zaočkovať.

Na Slovensku sa začalo očkovať vakcínou Sputnik V, v každom kraji je vyčlenené jedno centrum (Zdroj: Topky)

Nerozumiem, na čo čakali, posťažoval sa exminister Krajčí

Dnes vieme, že ide približne len o niečo viac, ako 6-tisíc ľudí, čo musí byť pre Krajčího určite viac ako sklamanie, keďže sám sa v prípade nákupu vakcín začiatkom jari angažoval. "Naozaj nerozumiem, prečo sa nezačalo očkovať. Zbytočne sa čakalo. Podľa mňa sme mohli zachrániť množstvo životov. Je mi to ľúto,“ komentoval aktuálny stav Krajčí.

Ten nezabudol spomenúť aj súčasného premiéra a dočasného vedúceho zdravotníckeho rezortu počas vládnej krízy Eduarda Hegera. "Pred tým tam bol ešte pán minister Heger. To bolo to obdobie, kedy sa to rozhodnutie malo spraviť,“ pokračoval Krajčí, no vzápätí prešiel na jeho nástupcu Vladimíra Lengvarského.

Tak toto je tvrdý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák, Milan Kapusta)

Lengvarský bol vraj príliš opatrný

"Pán minister Lengvarský tam bol od prvého apríla a mne sa osobne zdá, že on od prvého apríla ten proces nie, že by urýchľoval, ale opatrne k nemu pristupoval,“ nenechal sa odbiť Krajčí, no to zrejme nemal robiť, lebo do diskusie sa zapojil aj Raši. "Konečne vieme, že na vine je Heger,“ vtipne poznamenal podpredseda Hlasu-SD. "Vy ste sám povedali, že kvôli Hegerovi, ktorý to zbrzdil, sme prišli o niekoľko ľudských životov,“ doplnil ešte Raši. Na tieto slová už Krajčí len stroho reagoval: "Chceli sme pomôcť.“

Viac o téme: Konflikt SputnikMarek KrajčíEduard HegerVladimír Lengvarský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu