Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dobré správy od ministra školstva: V najbližších týždňoch by sa mohli otvárať ďalšie ročníky na školách

Branislav Gröhling
Branislav Gröhling (Zdroj: Topky/Jám Zemiar)

BRATISLAVA - V najbližších týždňoch by sa mohli otvárať ďalšie ročníky na školách. V súvislosti so zlepšujúcou sa situáciou okolo nového koronavírusu to povedal minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). Zároveň apeluje na dodržiavanie preventívnych opatrení.

Informoval o tom Odbor komunikácie rezortu školstva. "V posledných dňoch sme komunikovali s novým premiérom aj s epidemiologickým tímom. Situácia vyzerá priaznivo a ak sa podarí udržať tento trend aj po Veľkej noci, mohol by sa v nasledujúcich týždňoch COVID automat prepnúť na regionálnu úroveň, čo by znamenalo otváranie ďalších ročníkov," uviedol šéf rezortu.

O tom, že pandemická situácia na Slovensku sa pomaly zlepšuje, hovoria podľa ministra klesajúce čísla hospitalizovaných. Zdôraznil však, že Slovensko ešte stále nie je z najhoršieho vonku a vývoj situácie závisí hlavne od toho, ako Slováci zvládnu aktuálne sviatky.

Šéf rezortu školstva preto apeluje na dôsledné dodržiavanie preventívnych opatrení. Dodal, že v závislosti od vývoja situácie by sa dalo predpokladať, že k prechodu z celoslovenského do regionálneho COVID automatu by mohlo dôjsť v najbližších týždňoch.

Viac o téme: ŠkolyMinister školstvaOtváranieBranislav GröhlingRočníky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu